Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma sestdien Krievijā, Paramonovas trasē, ieņēma 14.vietu Eiropas čempionātā un arī palika 14.vietā Pasaules kausa sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Pasaules kausa pēdējā posma ieskaitē Tīrumai 17.vieta. Viņa ļoti neveiksmīgi veica pirmo braucienu, paliekot pēdējā 18.vetā, bet otrajā braucienā spēja pakāpties par vienu pozīciju.

Par divkārtējo Eiropas čempioni kļuva mājiniece Tatjana Ivanova, kura pirmo reizi karjerā arī uzvarēja Pasaules kausa posmā. Viņa par 0,253 sekundēm apsteidza Tatjanu Hifneri, kurai ar otro vietu pietika, lai iegūtu Pasaules kausu piekto reizi karjerā. Trešo vietu posmā ieguva vēl viena vāciete Korina Martini (+0,247 sekundes).

Pasaules kausa kopvērtējumā Hifnere par 51 punktu apsteidza savu tautieti Natāliju Geizenbergeri, bet trešā sezonas kopvērtējumā palika vēl viena vāciete Anke Višņevski (581 punkts).

Elīza Tiruma, pirmo reizi aizvadot pilnu sezonu ieaugušo sportā, kopvērtējumā ar 208 punktiem ieņēma 14.vietu. Viņas māsa Maija Tīruma, kas sezonas lielāko daļu mocījās ar dažādām likstām, sezonas kopvērtējumā palika 29.vietā. Vēl Pasaules kausa ieskaites punktus šogad no Latvijas sportistēm guva Saiva Dambīte (37.vieta) un Maija Linde (38.vieta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!