Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sportists Inārs Kivlenieks piektdien izcīnīja 12.vietu Vistleras trasē Kanādā notiekošā Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā otrā posma vīriešu sacensībās.

Pirmajā braucienā Kivlenieks uzrādīja devīto rezultātu, bet otrajā braucienā sasniedza 12.labāko laiku.

Sacensībās uzvaru izcīnīja vācietis Fēlikss Lohs, kurš Kivlenieku apsteidza par 0,952 sekundēm.

Arī pārējās vietas uz goda pjedestāla aizņēma Vācijas sportisti - otro vietu izcīnīja Johanness Ludvigs, kurš Loham zaudēja 0,278 sekundes, bet trešais palika Davids Millers, kas no uzvarētāja atpalika 0,298 sekundes.

No pārējiem Latvijas sportistiem Mārtiņš Rubenis braucienos sasniedza 25. un 21.rezultātu, summā ieņemot 20.vietu. Viņš Loham zaudēja 1,538 sekundes. Savukārt Kristaps Mauriņš pirmajā braucienā ieņēma 22.vietu, bet otrajā uzrādīja 23.labāko rezultātu, kas summā deva 23.pozīciju. Viņš no uzvarētāja atpalika 1,754 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem pēc diviem posmiem pirmo vietu ar maksimāli iespējamajiem 200 punktiem ieņem Lohs. Otrajā vietā ar 155 punktiem atrodas Millers, bet viņam ar 145 punktiem seko Ludvigs.

Kivlenieks ar 53 punktiem šobrīd ieņem 15.vietu, Rubenis ar 45 punktiem atrodas 19.pozīcijā, bet Mauriņš ticis pie 25 punktiem, kas viņam kopvērtējumā dod 27.vietu.

Tikmēr divnieku ekipāžu sacensībās Andrejs Bērze un Uldis Logins pirmajā braucienā uzrādīja 17.rezultātu, bet otrajā braucienā sasniedza 15.labāko laiku, summā ieņemot 15.vietu.

Uzvaru izcīnīja austrieši Andreāss un Volfgangs Lingeri, bet Bērze/Logins viņiem zaudēja 1,286 sekundes.

Otro vietu izcīnīja Peters Pencs un Georgs Fišlers no Austrijas, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,244 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Kristians Oberštolcs/Patriks Grūbers no Itālijas, kas no uzvarētājiem atpalika 0,299 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem šobrīd līderpozīcijā ar 185 punktiem atrodas Pencs/Fišlers, bet viņiem ar 170 punktiem seko Lingeri. Savukārt trešo pozīciju ar 127 punktiem ieņem krievi Vladislavs Južakovs un Vladimirs Maknutins, kuri šajā posmā ieņēma astoto vietu.

Bērze/Logins ar 49 punktiem kopvērtējumā pašreiz ieņem 17.vietu, bet vadošais Latvijas divnieks Andris un Juris Šici, kas šajā posmā veselības problēmu dēļ nestartēja, ar 30 punktiem atrodas 20.pozīcijā.

Sestdien notiks sacensības sievietēm, kā arī stafete. Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs vienīgi Elīza Tīruma, kura sekmīgi pārvarēja Nāciju kausu.

Kā ziņots, šajā posmā veselības problēmu dēļ nestartē arī Latvijas vadošā sieviešu braucēja Maija Tīruma.

Nedēļu vēlāk citā Kanādas trasē Kalgari risināsies Pasaules kausa trešais posms, tomēr tajā Latvijas sportisti nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka pirms divām nedēļām notikušajā pirmajā posmā no Latvijas sportistiem augstāko rezultātu divniekos sasniedza Šici, kuri izcīnīja 13.vietu, vīriešiem Rubenis ierindojās 17.pozīcijā, bet sieviešu konkurencē Elīza Tīruma ieņēma 18.vietu.

Pasaules kausā šogad risināsies deviņi posmi, bet Latvijas sportisti plānojuši startēt septiņos no tiem.

Kā ziņots, brāļi Šici izcīnīja otro vietu 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu divnieku sacensībās. Tāpat viņi šogad izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā. Tomēr vasarā Juris Šics cieta smagā autoavārijā, tāpēc vasarā nevarēja pilnvērtīgi gatavoties sezonai, bet tagad viņš jau atgriezies trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!