Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks sestdien izcīnīja trešo vietu Siguldā notiekošā Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā, astotā, posma sacensībās.

Kivlenieks pēc pirmā brauciena ieņēma ceturto vietu, bet vēlāk spēja savas pozīcijas uzlabot, apsteidzot vācieti Johanesu Ludvigu. Divu braucienu summā Kivlenieks uzvarētājam Fēliksam Loham, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai piektais, zaudēja 0,148 sekundes.

Šis ir Kivlenieka augstākais sasniegums karjerā, bet Lohs līdz ar to priekšlaicīgi nodrošināja pirmo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā.


Tikmēr devītajā vietā ierindojās pieredzējušais Mārtiņš Rubenis, kurš arī nosargāja pirmajā braucienā ieņemto pozīciju un Loham zaudēja 0,620 sekundes.

Savukārt Kristaps Mauriņš ieņēma 20.vietu, otrajā braucienā pakāpjoties par vienu vietu un Loham zaudējot 1,610 sekundes, kamēr Zintis Šaicāns finišēja 29.pozīcijā 32 sportistu konkurencē. Šaicāns Loham piekāpās par 3,963 sekundēm.

Otrajā vietā 0,052 sekundes aiz Loha finišēja pieredzējušais Armīns Cīgelers no Itālijas, kurš pēc pirmā brauciena bija līderis.

Jau vēstīts, ka Nāciju kausa sacensībās piektdien dubultuzvaru svinēja Kivlenieks un Rubenis, Mauriņš ieņēma 11.vietu, bet jaunais Šaicāns ierindojās 18.pozīcijā.

Sestdien izcili sacensības aizvadīja Latvijas divnieku ekipāžas, visām trim ieņemot vietas pirmajā desmitniekā.

Piektajā vietā ierindojās Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, sasniedzot savas karjeras labāko rezultātu Pasaules kausa posmos, kuri pamanījās apsteigt sestajā vietā finišējušo Latvijas vadošo duetu brāļus Andri un Juri Šicus. Savukārt Andrejs Bērze un Uldis Logins ierindojās desmitajā pozīcijā. Arī Bērze/Logins uzrādīja savus labākos rezultātus Pasaules kausa posmos karjerā.

Svētdien norisināsies sacensības sievietēm, kurās Latviju pārstāvēs Elīza Tīruma, Saiva Dambīte un Maija Linde, kā arī stafetes sacensības.

Kā ziņots, Latvijai sacensībās nepalīdzēs vadošā sieviešu sportiste Maija Tīruma, kura guvusi ceļa traumu.

Latviju sacensībās pārstāv junioru izlases otrais sastāvs, jo spēcīgākie jaunie sportisti devušies uz šajā nedēļas nogalē paredzēto pasaules čempionātu junioriem.

Kopumā Pasaules kausa posmā Siguldā piedalās 107 sportisti no 21 valsts.

2015.gadā Siguldā notiks pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Savukārt Pasaules kausa izcīņas posms Siguldā notiek jau 21.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!