Foto: F64
Vairākiem mazāk pieredzējušiem kamaniņu braucējiem treniņbraucienos gūstot nopietnas traumas, Latvijas izlases sastāvs startam nedēļas nogalē Itālijā paredzētajā pasaules čempionātā būtiski saruka, trešdien pastāstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska.

Ātrajā un sarežģītajā Čezānas trasē neveiksmes Latvijas izlasei iesākās otrdien, kad nokrita Elīza Tīruma un salauza roku. Vēlāk treniņbraucienos divas Latvijas divnieku ekipāžas guva savainojumus, kas tiem ilgāku laiku liegs piedalīties sacensībās. Pēterim Kalniņam ir smadzeņu satricinājums, bet viņa ekipāžas biedrs Oskars Gudramovičs tika cauri ar vieglākiem sasitumiem, teica Gods-Romanovska.

Trešdien pēcpusdienā kritienu piedzīvoja arī Andrejs Bērze/Uldis Logins. Vienam no ekipāžas braucējiem ir lauzta roka, bet otram - savainota mugura. Kamaniņbraucējus aizveda uz slimnīcu, un pagaidām nav precizēts, kurš no abiem sportistiem ir salauzis roku, paskaidroja LKSF ģenerālsekretāre.

Tīrumai sezona faktiski ir beigusies, un ārsti šaubās, vai šoziem kāds starts būs iespējams arī traumas guvušajiem divnieku ekipāžu braucējiem, uzsvēra Gods-Romanovska. Viņa piemetināja, ka savainojumus guva jaunākie izlases dalībnieki, kam vēl nav tik lielas pieredzes. Turklāt treniņu iespējas Čezānas trasē sezonas gaitā bija ierobežotas rīkotāju noteikto ierobežojumu dēļ. Rudenī kamaniņbraucēji Itālijā aizvadīja treniņnedēļu, taču arī tad dalībnieku skaits tika ierobežots, bet vēlāk sezonā trase treniņiem vairs nebija pieejama.

"Nav pamata teikt, ka [traumas guvušie] sportisti nebūtu bijuši gatavi startēt. Taču tāda ir mūsu sporta veida specifika - ledus visiem ir slidens. Čezānas trase ir ātra un sarežģīta," sacīja Gods-Romanovska. Viņa paskaidroja, ka sezonas gaitā trases profils turklāt mainās, līdz ar to rudenī iegūtās prasmes tuvāk ziemas beigām vairs būtiski nepalīdz.

Izlasē pēc traumu sērijas startam pasaules čempionātā turpina gatavoties Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks un Maija Tīruma, kā arī divnieku ekipāža Juris un Andris Šici. Šādā sastāvā, tikai bez Rubeņa, komanda februāra vidū startēs arī Pasaules kausa posmā Paramonovā, Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!