Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici sestdien pasaules čempionātā kamaniņu sportā pēc pirmā brauciena atrodas ceturtajā pozīcijā.

Otrais brauciens tiks aizvadīts svētdienas rītā.

Latvieši pirmajā braucienā uzrādīja laiku 46,909 sekundes. Līderiem Austrijas ekipāžai Andreāss Lingers/Volfgangs Lingers brāļi Šici zaudēja 0,241 sekundi.

Otrajā vietā atrodas Kristians Oberštolcs/Patriks Grūbers no Itālijas, kas līderiem zaudē 0,084 sekundes, bet trešajā pozīcijā atrodas austrieši Peters Pencs/Georgs Fišlers, kas saviem tautiešiem zaudē 0,089 sekundes.

Kā ziņots, sestdien Čezānas trasē sieviešu sacensībās Maija Tīruma ierindojās 19.vietā, bet Mārtiņš Rubenis vīriešu konkurencē tika pie desmitās vietas. Inārs Kivlenieks tikmēr ierindojās 21.pozīcijā.

Svētdien risināsies arī stafetes sacensības.

Jau vēstīts, ka neveiksmīgi treniņbraucieni bijuši Elīzai Tīrumai, kā arī divnieku ekipāžām Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam un Andrejam Bērzem/Uldim Loginam, kuri visi treniņbraucienos guvuši traumas.

Pasaules kausa izcīņā šosezon Latvijas sportisti līdz šim nav startējuši pārāk veiksmīgi. Pēc aizvadītajiem septiņiem no deviņiem posmiem sieviešu konkurencē sekmīgākā ir Maija Tīruma, kura ar 195 punktiem joprojām atrodas 17.vietā. Vīriešu vidū Kivlenieks ar 108 punktiem ieņem 23.vietu, bet divnieku sacensībās Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāti Šici ar 281 punktu ieņem astoto vietu.

Šis Latvijas sportistiem ir 14.pasaules čempionāts pēc neatkarības atjaunošanas un vairākas reizes izcīnītas arī medaļas. 2003.gadā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā Mārtiņš Rubenis izcīnīja otro vietu, bet gadu vēlāk viņš ierindojās trešajā vietā. Savukārt 2009.gadā trešo vietu izcīnīja Latvijas stafetes komanda Guntis Reķis, Maija Tīruma un brāļi Šici.

Pēc pasaules čempionāta tiks aizvadīti vēl divi Pasaules kausa posmi - jaunuzbūvētajā Paramonovo trasē Krievijā un Siguldā, kur sacensības notiks 19. un 20.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!