Foto: Publicitātes foto
Latvijas distanču slēpotājs Arvis Liepiņš aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja divas desmitās vietas Somijā notikušajās FIS sacensībās, kā arī sasniedza karjeras labāko rezultātu FIS punktu ziņā.

Sestdien sportisti sacentās viena kilometra sprintā brīvajā stilā, kurā Liepiņš nespēja pārvarēt pusfinālu, bet labākais bija mājinieks Lase Pākonens.

Vēl no latviešiem šajā distancē 18.vietu ieņēma Pāvels Ribakovs, viņam uzreiz sekoja Juris Damškalns, 23.vietā ierindojās Oļegs Andrejevs, 25.vietā ierindojās Roberts Slotiņš, bet attiecīgi 33. un 35.vietā starp 50 sportistiem bija Indulis Bikše un Reinis Korsunovs.

Savukārt svētdien slēpotāji sacentās desmit kilometru distancē brīvajā stilā, kurā uzvaru izcīnīja mājinieks Kusti Kitile, bet Liepiņš viņam zaudēja nepilnas 50 sekundes, kas deva 68,86 FIS kategorijas punktus, kas bija labākais rezultāts viņa karjerā.

Līdzšinējo karjeras rekordu FIS punktu ziņā Liepiņš bija sasniedzis pirms nedēļas, kad Pasaules kausa posmā desmit kilometru brīvajā stilā tika pie 75,99 FIS punktiem.

No pārējiem Latvijas sportistiem Ribakovs ierindojās 29.vietā (110,84 FIS punkti), pozīciju zemāk finišēja Slotiņš (111,29 FIS punkti), Bikše finišu sasniedza 45.vietā (126,94 FIS punkti), Damškalns finišēja 61.pozīcijā (142,14 FIS punkti), bet Andrejevs un Korsunovs ierindojās attiecīgi 95. un 96.vietā starp 101 finišējušo dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!