2013.gada 12.janvārī un 13.janvārī Vidzemes slēpošanas centrā Priekuļos slēpošanas un biatlona kompleksā notiks Latvijas slēpošanas čempionāta pirmais posms, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses pārstāvis Ivars Bācis.

Arī šogad Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajam pirmajam valsts čempionāta posmam Priekuļos būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss.

Pirmās FIS sacensības Latvijā ziemas sezonā notika 2007.gada februārī Rīgā, bet tad pāris gadus tā vietā tika rīkots Skandināvijas kauss, un šī iesāktā tradīcija ar FIS sacensībām tika atjaunota 2011.gada janvārī, kad Latvijas čempionāta posmam Priekuļos tika piešķirts FIS statuss, pulcējot pa kādam augsta līmeņa ziemeļu kaimiņu pārstāvim. Pērn arī šāds statuss tika saglabāts, tādēļ 2013.gadā būs jau trešā sezona pēc kārtas, kad Latvijas čempionāta posmam ir šāds Starptautiskās slēpošanas federācijas statuss, kāds nav ne mūsu dienvidu kaimiņiem lietuviešiem, ne arī ziemeļu kaimiņiem igauņiem. Sacensības notiks divas dienas - pirmajā paredzēta distance klasiskajā stilā (dāmām 5km, vīriem 10km), bet otrajā dienā tāda paša garuma distance būs jāveic slidsolī. Otrajā sacensību dienā pēc čempionāta būs arī "FANS" tautas slēpojums tiem, kas ikdienā paslēpo prieka pēc.

Latvijas čempionāts pulcē labākos Latvijas slēpotājus, un tā kā tam ir FIS statuss, tad varēsim redzēt arī dažus ārzemniekus. Protams, katru gadu viesojas igauņi un lietuvieši, taču ir bijis arī pa kādam tālam ciemiņam, pat no Brazīlijas. FIS status dod labas iespējas mūsu pašu slēpotājiem, labi nostartējot, tikt pie labiem FIS punktiem un kāpt pasaules reitingā. Šosezon Otepē nenotiks Pasaules kausa posms, tāpēc FIS sacensības Priekuļos 2013.gada janvārī būs tajā mēnesī lielākās Baltijas valstu reģionā. Tāpēc, iespējams, uz Priekuļiem atbrauks vairāk spēcīgāku igauņu, kas izlases sastāvā nebūs devušies uz Pasaules kausa posmu Liberecā.

Pagājušajā sezonā Priekuļu posms bija paredzēts kā allaž janvāra vidū, bet sakarā ar aukstuma un sniega trūkumu to nācās pārcelt uz februāra vidu. Šogad ziema jau ir iestājusies agrāk, bet Ziemassvētku laikā uznākušais siltums to visu ir nedaudz pabojājis, bet cerams, ka sacensības Priekuļos varēs notikt kā plānots, tāpat kā tas bija 2011.gadā. Starp citu, šobrīd tur jau var slēpot uz dabīgā sniega. Priekuļos sacensības parasti ir noorganizētas augstā līmenī, un te lielu ieguldījumu, palīdzot Latvijas Slēpošanas savienībai, ir devuši Cēsu Olimpiskais centrs un Mārtiņš Niklass, kurš būs sacensību tehniskais delegāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!