Foto: Publicitātes foto
Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks svētdien izcīnīja otro vietu FIS sacensībās slalomā, kas vienlaikus bija arī Norvēģijas čempionāts.

Ar sasniegto rezultātu Zvejnieks uzstādījis jaunu karjeras rekordu vienās sacīkstēs izcīnītajos FIS kategorijas punktos, tiekot pie 14,55 punktiem. Līdz šim latvieša labākais rezultāts bija 17,13 punkti, kas sasniegts šī gada februārī slaloma disciplīnas sacensībās Austrijā.

Zvejnieks sacensības uzsāka ar 11.starta numuru, sacīkšu gaitā apsteidzot vairākus sportistus, kuri karjeras laikā sasnieguši daudz labākus rezultātus.

Uzvaru svinēja mājinieks norvēģis Henriks Kristofešens, kurš latvieti divu braucienu summā apsteidza par 0,44 sekundēm.

Sākotnēji Zvejnieks tika klasificēts trešajā vietā, taču vēlāk diskvalificēts tika sākotnējais sacensību uzvarētājs Sebastians Sūlevāgs no Norvēģijas.

Kā pēc sacensībām izteicās Zvejnieks, sasniegtais rezultāts viņam ir pierādījums sev pašam, ka sportisti, kuri regulāri startē Pasaules kausa sacensībās, nav neuzveicami.

Lillehammerē notikušajās sacensībās Zvejnieks iepriekš izcīnīja 29.vietu nobraucienā, 13.vietu superkombinācijā, 40.vietu supergigantā un 19.vietu milzu slalomā.

No citiem Latvijas pārstāvjiem Roberts Rode un Kaspars Daugulis nepabeidza pirmo braucienu.

Savukārt sievietēm 21.vietā ierindojās Agnese Āboltiņa, kurai par rezultātu pienācās 93,19 FIS punkti.

Arī Āboltiņai šis ir jauns karjeras labākais sasniegums izcīnītajos FIS punktos.

Šajās sacensībās startēja arī Katrīna Krūmiņa, kura pirmdien treniņbraucienos piedzīvoja diezgan smagu kritienu, tomēr viņa nesasniedza finišu pirmajā braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!