Foto: Publicitātes foto

Labus rezultātus Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās kalnu slēpošanā Norvēģijas pilsētā Lillehammerē uzrādījuši Latvijas pārstāvji, informē Latvijas Slēpošanas savienība.

Nobraucienā 115 dalībnieku konkurencē Kristaps Zvejnieks izcīnīja 11.vietu, bet Roberts Rode finišēja 19.vietā. Uzvarēja mājinieks Jerns Lunns Ulsens. Dāmu konkurencē 68 dalībnieču vidū Katrīna Krūmiņa uzrādīja 59. rezultātu.

Kamēr brālis Miks uzrāda ļoti atzīstamus rezultātus Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs Insbrukā, tikmēr atpalikt nevēlas vecākais brālis Kristaps, kas kopā ar vēl vienu no Latvijas izlases līderiem Robertu Rodi un Katrīnu Krūmiņu ir devušies uz sacensībām Norvēģijā slavenajā Hafjelas trasē, kur pirms 18 gadiem Lillehammeres Olimpiskajās spēlēs startēja kalnu slēpotāji. Tādēļ arī šobrīd tas saucas "Hafjelas Olimpiskais kalns".

Pirmā disciplīna sacensību programmā bija nobrauciens, kur labāku rezultātu izdevās uzrādīt Kristapam, kurš vairāk specializējas uz slaloma disciplīnām. Zvejnieks trasi veica 1:11,47 un, no uzvarētā atpaliekot pusotru sekundi, izcīnīja augsto 11.vietu. Līdz labāko desmitniekam pietrūka nieka viena sekundes simtdaļa, bet līdz top6 – četras sekundes desmitdaļas. Roberts Rode bija par pussekundi lēnāks nekā Kristaps, un tas viņam deva 19.vietu.

Kaut arī Zvejnieks vairāk startē milzu slalomā vai slalomā, tomēr nav tā kā, ka nebrauc ātruma disciplīnas. Pagājušā gada martā viņš startēja gan nobraucienā, gan arī supergigantā Austrijā un Zviedrijā, kur pazīstamajā kalnu slēpošanas vietā Orē savstarpējās cīņās par sekundi ātrāks bija Roberts. Labais rezultāts Lillehammerē Norvēģijā skaidrojams ar to, ka izdevās vairākas dienas patrenēties uz šī kalna, un līdzīgi kā pirms jebkurām nobrauciena sacensībām, arī šeit trīs dienas bija oficiālie treniņi.

Uzvarēja norvēģis Jerns Lunns Ulsens, kas distanci veica 1:10,02 un par 0,2 un 07, sekundēm apsteidza otrās un trešās vietas ieguvējus, savus tautiešus Sejerstedu un Saugestadu. Tikai piektais palika Norvēģijas pagājušā gada čempions nobraucienā Kristians Haugs. Sieviešu konkurencē mūsu Katrīna Krūmiņa palika 59.vietā, uzvarētājai Annijai Vinkvistai (Norvēģija), kura uzrādīja laiku 1:13,74, zaudējot 6,3 sekundes.

Piektdien kalnu slēpotāji sacentīsies superkombinācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!