Foto: AFP/Scanpix
Par Pasaules kausa ieguvēju kalnu slēpošanā sestdien kļuva Horvātijas sportists Ivica Kosteličs.

Sestdien notikušajās nobrauciena sacensībās Kosteličs ieņēma tikai 20.vietu, bet ar to bija pietiekoši, lai jau garantētu titulu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Kosteličam tagad ir vairāk nekā 500 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju šveicieti Didjē Kušu, kurš sestdien ieņēma devīto vietu.

Šosezon atlikušas vēl piecas sacensības, bet par uzvaru Pasaules kausa posmā sportists saņem 100 punktus. Līdz ar to Kosteličs pārējiem konkurentiem kļuvis nesasniedzams.

31 gadu vecais Kosteličs ir jau karjeru beigušās kalnu slēpošanas leģendas Janicas Kosteličas brālis. Viņa māsa par Pasaules kausa ieguvēju kļuva 2001., 2003. un 2006.gadā.

Uzvaru sestdienas nobrauciena sacensībās izcīnīja austrietis Mihaels Valhofers, kurš distanci veica minūtē un 45,92 sekundēs, par 0,13 sekundēm apsteidzot otrajā vietā palikušo tautieti Klausu Krolu.

Tikmēr trešajā vietā ierindojās piektdienas nobrauciena sacensību uzvarētājs šveicietis Beāts Foics, kurš uzvarētājam zaudēja 0,31 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc šīm sacensībām pirmajā vietā ar 1324 punktiem ir Kosteličs. Otrajā vietā ar 806 punktiem atrodas Kušs, bet uz trešo vietu ar 738 punktiem pakāpās cits Šveices sportists Karlo Janka, kurš sestdien finišēja sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!