Foto: Publicitātes foto
Latvijas vadošie jauniešu grupas kalnu slēpotāji treneres Guntas Gasūnas vadībā ar teicamiem rezultātiem nostartējuši starptautiskajās sacensībās Vratnā, Slovākijā. Milzu slaloma un slaloma disciplīnās mūsējie izcīnīja piecas godalgotas vietas, no kurām divās pirmās, divas trešās un vienu otro vietu, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses pārstāvis Ivars Bācis.

Pirmajā sacensību dienā norisinājās milzu slaloms, kur mūsējie izcīnīja uzvaru un vienu trešo vietu. U16 grupā (1997./1998.g.) 41 dalībnieka vidū, kas pārstāvēja 13 valstis, Žaks Gedra bija pirmajā vietā, tiesa, dalītajā ar mājinieku Mateju Preložniju, jo abiem divu braucienu summā bija vienāds laiks – 1:42,27. Pēc pirmā brauciena Žaks atradās ceturtajā vietā, līderim Tomasam Varjasi zaudējot 0,75 sekundes, bet Preložnijs bija tikai astotais, 0,74 sekundes aiz "Ziemeļpols" pārstāvja. Otrajā braucienā Žaks Gedra uzrādīja otro ātrāko laiku, zaudējot Preložnijam, un tieši tik daudz, cik pirmajā braucienā bija ievinnējis, tādēļ abiem dalīta pirmā vieta. Klāvs Rubenis nefinišēja pirmajā braucienā, bet Elvi Opmani un Dāvi Zvejnieku tāds pats liktenis piemeklēja otrajā braucienā, pēc pirmā atrodoties attiecīgi 17. un 24.vietā (Elvim otrajā braucienā atnāca vaļā slēpe – aut. piez.). Meitenēm šajā grupā, kur startēja 39 slēpotājas, Evelīna Gasūna pēc pirmā brauciena arī bija 4.vietā (+1,06 sekundes), taču, neskatoties uz ātrāko laiku otrajā braucienā, viņas kāpums uz augšu atšķirībā no Žaka bija tikai par vienu vietu, tātad trešā vieta, uzrādot laiku 1:45,34 un uzvarētājai Britai Mulenārai no Nīderlandes zaudējot 0,71 sekundi. Madara Zvīne bija 4,5 sekundes lēnāka nekā Evelīna un, arī pateicoties labākam otrajām braucienam, pakāpās uz 17.vietu, bet Katrīna Kupča uzvarētājai zaudēja jau vairāk par 13 sekundēm un palika 27.

U14 grupā (1999./2000.g.) meitenēm, kur startēja 35 kalnu slēpotājas, mūsējām gāja līdzīgi kā vecākajām kolēģēm U16 grupā, tikai bez godalgotas vietas. Žanete Gedra uzrādīja laiku 54,10 sekundes (U14 grupa veica tikai vienu braucienu – aut. piez.), no uzvarētājas Sonas Moravčikovas (Slovākija) atpaliekot 2,17 sekundes un iegūstot piekto vietu. Ieva Pildiņa atpalika 4,9 sekundes un ierindojās 17.vietā. Mūsu puišiem šajā grupā negāja tika labi, taču neiztika atkal bez 17.vietas, kuru ieņēma Daniels Loss (nepilnas sešās sekundes aiz uzvarētāja) un kas bija labākais mūsējo sasniegums. Klāvam Vorslavam trases beigās atnāca vaļā slēpe un bija spiests izstāties.

Otrajā dienā slalomā Latvijas kontā atkal viena uzvara, par ko parūpējās Žaka māsa Žanete Gedra, triumfējot U14 grupā. Kaut arī pēc pirmā brauciena (slalomā U14 grupai bija divi braucieni – aut. piez.) viņa bija otrā, līderei Terēzei Jancovai no Slovākijas zaudējot sešas sekundes simtdaļas, otrajā Žanete "nolidoja" vēja ātrumā un slovākieti apsteidza par 1,65 sekundēm un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, uzrādot laiku 1:33,02. Diemžēl Ievai Pildiņai nepalaimējās pašās trases beigās, ātrumā neveicot priekšpēdējos vārtus. Puišiem šajā grupā slalomā veicās labāk nekā milzu slalomā. Klāvs Vorslavs uzrādīja astoto rezultātu – 1:38,93, un uzvarētājam Teo Koutesam no Austrālijas zaudējot 6,47 sekundes, bet Daniels Loss bija par pusotru sekundi lēnāks un ieņēma 12.vietu. Par divām godalgotām vietām mūsu valstij parūpējās U16 grupas pārstāvji. Žaks Gedra pēc pirmā brauciena atkal bija ceturtais (0,82 sekundes aiz līdera), bet, veicot visātrāk otro braucienu, viņš kopsummā uzrādīja laiku 1:25,37, uzvarētājam Tijanam Maroltam no Slovēnijas zaudējot 0,43 sekundes, bet otro izcīnījušajam polim Jasičekam tikai piecas sekundes simtdaļas. Klāvs Rubenis brauca vienmērīgi, no uzvarētāja atpaliekot 5,74 sekundes un ieņēma salīdzinoši augsto 7.vietu.

Elvis Opmanis pēc pirmā brauciena bija 12.vietā, bet tika diskvalificēts otrajā braucienā, savukārt, Dāvis Zvejnieks nefinišēja pirmajā braucienā. Meitenēm U16 grupā Evelīna Gasūna izcīnīja otro vietu, uzrādot laiku 1:31,36 un par 1,83 sekundēm piekāpjoties uzvarētājai Darjai Agafonovai no Krievijas. Madarai Zvīnei arī slalomā 17.vieta (+8,53 sekundes), bet Katrīna Kupča ierindojās 26.vietā, zaudējot jau ļoti daudz – 18,59 sekundes.

Latvijas jaunie kalnu slēpotāji, kas pārstāv klubus "Ziemeļpols", "Apex", "Pantera", "Virsotne", Traverss – V" un "International ski team" šodien devās uz Čehiju, kur piektdien un sestdien startēs abās slaloma disciplīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!