Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas jaunie kamaniņu braucēji otrdien palika tikai sestajā vietā pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu stafetes sacensībās.

Kā ziņots, pirms tam Olimpiādē Riks Kristers Rozītis bija izcīnījis sudraba godalgu, bet Ulla Zirne - bronzu, dodot Latvijai pirmās divas godalgas Jaunatnes ziemas olimpiāžu vēsturē.

Stafetē Latviju pārstāvēja Rozītis, Zirne, kā arī divnieks Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, tomēr viņi piekāpās piecām komandām.

Visneveiksmīgāk nostartēja Rozītis, kurš 11 komandu konkurencē sasniedza tikai desmito rezultātu. Zirne uzrādīja trešo laiku, bet Putins/Marcinkēvičs bija ceturtie starp divniekiem.

Summā uzvaru izcīnīja ASV komanda, kurai Latvija zaudēja 1,813 sekundes. Otro vietu izcīnīja Vācija, bet trešā palika Austrija.

Vēl no Latvijas sportistiem otrdien trasē devās slēpotāji.

Puišu desmit kilometru distancē klasiskajā stilā 24.vietu 48 dalībnieku konkurencē izcīnīja Arnis Pētersons, kurš distanci veica 32 minūtēs un 14,7 sekundēs. Viņš uzvaru izcīnījušajam krievam Aleksandram Seļjaņinovam zaudēja divas minūtes un 45,9 sekundes, tiekot pie 158,57 FIS kategorijas punktiem.

Pētersons palicis ļoti apmierināts ar sasniegto salīdzinoši augsto vietu, turklāt sacensību dienā viņš nav juties īsti vesels un uz tik augstu vietu nav cerējis, pavēstīja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Pētersons atzina, ka par labu nākušas sacensības Norvēģijā janvāra sākumā, jo pēc tām labāk zinājis, kādā tempā slēpot, lai pareizi sadalītu spēkus un nesāktu par ātru, kā tas ir sanācis atlases mačos Otepē. Pētersons uzteica arī Daini Vuškānu, kas bija labi sasmērējis slēpes. Trase esot bijusi diezgan grūta, un, kaut arī latvietis atzīst, ka uz beigām sācis "plīst", tomēr mūsu slēpotāja laika zaudēšanas tendence pēdējā distances trešdaļā, salīdzinot uz vadošo slēpotāju fona, ir bijusi tieši pretēja - mazāka nekā sākumā. Kaut arī Pētersonam sprints nav tas labākais un viņš pats piebilst, ka, visticamāk, tik augstu vietu kā distancē neizdosies izcīnīt, tomēr ceturtdien paredzētajās nākamajās sacensībās viņš centīsies parādīt vislabāko sniegumu.

Savukārt piecu kilometru distancē meitenēm Zane Eglīte ierindojās 38.vietā 39 dalībnieču konkurencē. Viņa finišēja pēc 20 minūtēm un 54 sekundēm, uzvarējušajai Anastasijai Sedovai no Krievijas zaudējot sešas minūtes un 36 sekundes. Rezultāts Latvijas sportistei deva 441,75 FIS kategorijas punktus.

Pavisam Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs piedalās vairāk nekā 1000 sportisti no 65 pasaules valstīm, kas spēkiem mērojas septiņos olimpiskajos ziemas sporta veidos. Sporti veidi sadalīti 15 sporta disciplīnās.

Latviju sacensībās pārstāv 16 sportisti.

Nozīmīgais sporta forums, kurā startē 15 līdz 18 gadus veci sportisti, Insbrukā notiks līdz 22.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!