Foto: © VANOC/COVAN
Latvijas sieviešu kērlinga izlase Eiropas čempionāta A divīzijas pirmajā spēlē sestdien ar rezultātu 5-7 līdzīgā cīņā piekāpās Vācijai.

Pēc pirmajiem diviem endiem Vācija izvirzījās vadībā ar 3-0, bet nākamajā Latvija divus punktus atspēlēja, savukārt pēc sestā enda rezultāts jau bija neizšķirts 4-4.

Septītajā endā Vācija guva divus punktus, bet astotajā Latvija spēja atspēlēt tikai punktu, kaut tikai pavisam nedaudz pietrūka, lai gūtu divus. Savukārt devītajā geimā vācietes guva vēl vienu punktu un Latvijai nācās atzīt zaudējumu.

Zīmīgi, ka Vācijas izlases kapteine Andrea Šepa piedalās jau 25. Eiropas čempionātā.

Nākamajā mačā sestdienas vakarā latvietes spēkosies ar Norvēģiju.

Pamatturnīra spēles ilgs līdz 7.decembrim.

Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionāta A divīzijā spēlē otro gadu pēc kārtas. Debijas turnīrā pērn latvietes palika astotajā vietā, saglabājot vietu spēcīgāko komandu sabiedrībā, tomēr viņām pavisam nedaudz pietrūka, lai kvalificētos šī gada pasaules čempionātam, kurā līdz šim vienīgo reizi Latvijas kērlingistes spēlēja pagājušā gada sākumā.

Kā ziņots, šogad Eiropas čempionāta A divīzijā debitēs arī Latvijas vīriešu izlase, kas pirmajā mačā sestdien tiksies ar 2010.gada Eiropas čempionvienību Norvēģiju.

Vēl Latviju sagaida mači ar Dānijas, Šveices, Vācijas, Skotijas, Zviedrijas, Čehijas, Francijas un Itālijas sportistiem.

Pagājušajā gadā Latvijas vīriešu izlase izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta B divīzijā, kas ļāva iekļūt A divīzijā, bet liedza kvalificēties pasaules čempionātam.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 10.decembrim.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā - Ineta Mača, Elēna Kāpostiņa, Rasa Lubarte, Ieva Rudzīte.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā - Ritvars Gulbis, Ainārs Gulbis, Normunds Saršūns, Aivars Avotiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!