Foto: Publicitātes attēli
Latvijas snovborda frīstaila izlases sportists Toms Petrusevičs svētdien izcīnīja trešo vietu Starptautiskās Slēpošanas savienības (FIS) Eiropas kausa posmā Francijā "slopestyle" disciplīnā, informēja Latvijas snovborda izlase.

Sacensībās ar panākumiem startēja arī citi Latvijas snovborda izlases dalībnieki - Artūrs Vasarājs ierindojās septītajā vietā, Emīls Kaupers – 24., Edgars Kaupers – 29. un Jānis Sarāns – 36. vietā 41 dalībnieku konkurencē.

"Šodien ir vēsturisks brīdis Latvijas snovbordā – varam lepoties, ka pirmo reizi mūsu sportists ir iekļuvis Eiropas kausa trijniekā sloupstaila disciplīnā. Un pirmo reizi divi frīstaila izlases sportisti – Toms Petrusevičs un Artūrs Vasarājs - ir labāko sportistu desmitniekā, " teica Latvijas snovborda frīstaila izlases vadītājs un galvenais treneris Jānis Mellups

Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti no 5. janvāra ir trenējušies Francijā, kur treneru Jāņa Mellupa un Ināra Bīrmaņa vadībā gatavojās startiem šīs sezonas Eiropas un Pasaules kausu posmos, kā arī sacensībām Baltijas valstīs.

Nākamais Latvijas snovborda frīstaila izlases sportistu starts paredzēts FIS Pasaules kausa posmā Sočos, Krievijā.

"Slopestyle" ir snovborda frīstaila disciplīna, kurā trase veidota no dažādiem elementiem, uz kuriem sportistam jācenšas izpildīt pēc iespējas sarežģītāki triki. Sloupstails kā olimpiskā disciplīna pirmo reizi iekļauts 2014. gada Ziemas Olimpisko spēļu programmā Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!