Foto: Publicitātes foto
Latvijas čempionātā slēpošanā klasiskajā stilā uzvaru vīriešu konkurencē izcīnīja Arvis Liepiņš, bet sieviešu konkurencē labākā bija Inga Dauškāne, vēsta sacensību rīkotāju oficiālā mājaslapa internetā.

15 kilometru distancē vīriešiem Liepiņš sasniedza rezultātu 39 minūtes un 35,08 sekundes. Viņš par 34, 35 sekundēm apsteidza Mārci Jakoviču, bet par minūti un 16,59 sekundēm Pāvelu Ribakovu. Visi trīs sportisti pārstāv SS “Arkādija” komandu.

Tikmēr sieviešu konkurencē Dauškāne 7,5 kilometrus garo posmu veica 25 minūtēs un 35,11 sekundēs, par 53 sekundēm apsteidzot Andu Muižnieci, bet par minūti un 54 sekundēm – Natāliju Kovaļovu.

Savukārt stafetē par uzvarētājiem vīriešu konkurencē kļuva SS “Arkādija” vienība, kuru pārstāvēja Liepiņš, Jakovičs un Raivis Zīmelis. Sieviešu konkurencē par uzvarētājām kļuva Krāslavas Sporta skolas slēpotājas Natālijas Kovaļova, Olga Kovaļova un Kristīne Liepiņa.

Vīriešiem 3x5 kilometru stafetē SS “Arkādija” komanda distanci veica 43 minūtēs un 7,54 sekundēs, apsteidzot “Sigulda Aizrauj –1” komandu, kuru pārstāvēja Gatis Svētiņšm Juris Ģērmanis un Jānis Paipalss. Tikmēr trešie palika Talsu biatlona klubs ar slēpotājiem Juris Damškalnu, Guntu Lūsi un Kārlis Vanagu.

Savukārt sieviešu stafetē 3x3 kilometri Krāslavas Sporta skolas slēpotājas ar laiku 35 minūtes un 3,65 sekundes pārliecinoši uzvarēja savas konkurentes SSK “Bebra” ar Andu Muižnieci, Lāsmu Gabduļinu un Ļubovu Pavļukovu sastāvā, kā arī Gulbenes novada slēpotājas Daci Anču, Undīni Začu un Vitu Duļbinsku.

Pavisam kopā startēja 10 grupas - piecas puišu un piecas dāmu, un visveiksmīgāk atkal klājās Cēsu pilsētas sporta skolai, kas ieguva sešas zelta medaļas (četras meiteņu grupās un divas puišu grupās), bet Krāslava, Viļaka, SS “Arkādija” un Madona izcīnīja pa vienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!