Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien un svētdien Vietalvā slēpošanas trasē "Mailes" norisināsies Latvijas čempionāts distanču slēpošanā, informē Latvijas Slēpošanas savienība.

Sacensību programmā paredzētas stafetes, kas notiks sestdien, un distance klasiskajā stilā ar masu startu, kas norisināsies svētdien.

Siltā ziema un sniega trūkums ir darījis savu, ienesot korekcijas arī sacensību kalendārā, proti, pirmais posms, kas bija paredzēts janvāra vidū Priekuļos, nenotika un tika pārcelts uz 18. un 19.februāri. Līdz ar to Latvijas čempionāts distanču slēpošanā sāksies janvāra pēdējās brīvdienās Vietalvā, kur bija plānots otrais posms. "Maiļu" trase distanču slēpotājiem un interesentiem ir labi zināma, un arī kāds no ikgadējiem Latvijas čempionāta posmiem neiztiek bez norisināšanās Pļaviņu novadā.

Atšķirībā no pagājušā gada februāra otrajā pusē "Mailēs" notikušā Latvijas čempionāta otrā posma ir mainījušās disciplīnas. Šogad vairs nebūs sprints, bet tā vietā pirmajā dienā norisināsies stafetes, kur komandā ir trīs dalībnieki – viens veic posmu klasiskajā stilā, bet divi slidsolī. Pagājušajā gadā bija pamaz komandu – vīriešiem pieaugušo grupā četras, junioru un jauniešu grupās attiecīgi divas un trīs, bet sievietēm vēl mazāk. Šogad būs vairāk komandu un arī savstarpējās cīņas būs daudz aizraujošākas nekā tās bija pirms gada Madonā, kur godalgoto vietu ieguvēji visās grupās finišēja viens no otra diezgan drošā attālumā. Interesanta solās būt arī otrā diena, kad slēpotāji sacentīsies distancē klasiskajā stilā ar kopēju startu. Pagājušajā gadā otrajā dienā arī bija distance ar masu startu, bet tikai slidsolī. Pērn Latvijas čempionāta posms Vietalvā iekrita ne visai labā laikā, proti, labākie juniori un jaunieši bija devušies uz Čehijas pilsētu Liberecu, kur norisinājās Eiropas Jaunatnes Ziemas Olimpiskais festivāls, bet daži vadošie slēpotāji bija ceļā vai jau uz vietas Norvēģijas galvaspilsētā, kur norisinājās Pasaules čempionāts. Tā kā ļoti daudz vadošo nestartēja, tad šis posms zaudēja prestižu. Taču šogad būs savādāk, jo visi labākie Latvijas slēpotāji būs ieradušies "Mailēs". Ja sievietēm pēc iepriekšējiem rezultātiem ir izvirzījusies viena pretendente uz uzvaru, tad vīriem ir pavisam savādāka situācija. Par galvenajiem pretendentiem tiek uzskatīti Arvis Liepiņš un Jānis Paipals. Pagājušajā sezonā Latvijas čempionāta ietvaros abi sacentās divas reizes, un katram izdevās uzvarēt pa vienai, tādējādi savstarpējais rezultāts bija neizšķirts. Šajā sezonā Paipals ar Liepiņu ir sacentušies vienu reizi (Skandināvijas kausā Vuokati decembrī), kur klasiskā stila distancē virsroku ņēma Arvis. Atzīstamu sniegumu Skandināvijas kausā demonstrēja Roberts Slotiņš, kā arī labu rezultātu var parādīt Pāvels Ribakovs. Neaizmirsīsim arī Insbrukas pārsteiguma autoru Arni Pētersonu, kurš gan ieskaitē iet pie junioru grupas, bet startēs vienlaicīgi ar elites grupu un arī veiks tāda paša garuma distanci – 15km.

Pēdējās dienās Vietalvā ziema nav paskopojusies, tā kā sniega pietiks un trase būs labā stāvoklī, par ko parūpēsies trases saimnieks Arvīds Pīpkalējs. Lai arī brīvdienās sola lielākus mīnusus nekā šobrīd, tomēr cerams, ka tik auksts nebūs kā pagājušajā gadā pirmajā sacensību dienā Vietalvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!