Latvijas kalnu slēpotājs Roberts Rode pagājušajās brīvdienās Krievijas pilsētā Sočos, kur pēc diviem gadiem norisināsies Ziemas Olimpiskās spēles, tomēr neguva pirmos ieskaites punktus Latvijai pēc valsts neatkarības atjaunošanas, lai gan iekļuva starp 30 labākajiem.

Rode superkombinācijas disciplīnā 53 dalībnieku vidū ierindojās 29.vietā.

Svētdien Pasaules kausa posmā superkombinācijā (nobrauciens+slaloms) Roberts Rode no 53 startējušajiem nobraucienā 3,2km garajā trasē uzrādīja laiku 2:10,10, kas mūsu pārstāvim deva 41.vietu. Slalomā Roberts 62 vārtu trasi izbrauca 1:00,31, un uzrādot kopējo laiku 3:10,41, spēja kopvērtējumā pacelties uz augšu un nodrošināt vēsturisku sasniegumu – pirmo reizi Latvijas pārstāvim iekļūstot labāko trīsdesmitniekā.

Šis Robertam bija tikai trešais starts Pasaules kausa posmos. Debija notika 2009.gadā, bet pagājušajā gadā viņš uzdrošinājās startēt šajā bīstamajā disciplīnā pasaules čempionātā.

Pēc nobrauciena vadībā atradās šveicietis Beāts Foics, bet superkombinācijas kopvērtējumā viņš jau trešo reizi sezonā palika otrajā vietā, jo atkal par viņu pārāks bija slaloma meistars no Horvātijas Ivica Kosteličs.

Lai gan PK sacensībās ieskaites punktus piešķir 30 labāko rezultātu ieguvējiem, Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) nolikums paredz papildu nosacījumu, kas liedz sportistam saņemt punktus, ja viņa rezultāts ir vairāk nekā astoņus procentus sliktāks nekā uzvarētājam. Superkombinācijā, kur startēja Rode, procentus aprēķina no nobraucienā un slalomā sasniegto rezultātu summas.

Sacensību uzvarētājs horvāts Ivica Kosteličs nobrauciena un slaloma summā finišēja pēc divām minūtēm un 50,21 sekundes, savukārt Rodes rezultāts bija trīs minūtes un 10,41 sekunde. Tādējādi Rodem, lai saņemtu pēc ieņemtās vietas paredzētos divus ieskaites punktus, vajadzēja sasniegt rezultātu ne sliktāku par trim minūtēm un 3,83 sekundēm. Rode sacensībās bija pēdējais no 53 startējušajiem dalībniekiem, kas finišēja abās disciplīnās.

PK ieskaites punktu Rodem nav arī FIS publicētajos sacensību rezultātos.

Pagājušās brīvdienās Latvijai kalnu slēpošanā bija ļoti veiksmīgas, jo gan sestdien, gan svētdien FIS sacensībās slalomā Vācijā un Austrijā uzvaru izcīnīja Kristaps Zvejnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!