Foto: Publicitātes foto
Sestdien – 12. februārī, pulksten 13:00 Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) no starptautiskās lidostas "Rīga" uz Čehijas pilsētu Liberecu pavadīs Latvijas jaunatnes olimpisko komandu 44 sportistu sastāvā, kas no 12. līdz 19. februārim piedalīsies 10.Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē.

Pulksten 13:00 lidostā būs sastopama visa Latvijas delegācija, ieskaitot sportistus, trenerus, kā arī LOK vadību – prezidentu Aldonu Vrubļevski un ģenerālsekretāru Einaru Fogeli.

Sacensībās savu sportisko meistarību plāno pārbaudīt 46 Eiropas valstu sportisti vecumā no 15 – 18 gadiem. Latvijas komandas sastāvā iekļauti 44 jaunie sportisti, kas startēs 6 sporta veidos no 8 sacensību programmā paredzētajiem.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norāda, ka "šogad uz Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādi vedam līdz šim skaitliski vislielāko komandu, un tā ir liela atbildība mums visiem. Lielākajai daļai komandas sportistu šī būs pirmā pieredze tik augsta līmeņa sacensībās. Ceru, ka jaunieši nesamulsīs un nostartēs atbilstoši savam līmenim. Vēlos pateikties arī sportistu vecākiem un treneriem par pacietību, ieguldīto darbu un atbalstu jauniešu treniņa procesā."

Eiropas jaunatnes ziemas olimpiāde pirmo reizi piedalīsies Latvijas jauno hokejistu komanda ar spēlētājiem, kas dzimuši 1994. un 1995. gadā (U-17 izlase). Latvijas Hokeja federācija šo turnīru uztver ļoti nopietni. Jaunie hokejisti no 9. līdz 12. februārim Volvo Sporta centra ledus hallē aizvada treniņnometni, lai pienācīgi sagatavotos jaunatnes olimpiskajam hokeja turnīram.

Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādes hokeja turnīrā piedalīsies sešas komandas: Somija, Krievija, Šveice, Čehija, Slovākija un Latvija. Turnīrs notiks no 14. – 18. februārim. Latvijas komandai 14.februārī paredzēta pirmā, atklāšanas spēle ar Krievijas hokejistiem. Dienu vēlāk, 15.februārī būs jāspēlē ar Šveices vienību. Pēc šo spēļu rezultātiem būs zināms par kuru vietu turnīrā cīnīsies mūsu komanda.

Savukārt individuālajos sporta veidos Latvijas sportisti startēs daiļslidošanā (1 sportiste), distanču slēpošanā (8 sportisti), biatlonā (5 sportisti), kalnu slēpošanā (6 sportisti) un snovbordā (4 sportisti). Latvijas komanda nepiedalīsies tramplīnlēkšanas un ziemeļu divcīņas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!