Pasaules kausa izcīņas kalnu slēpošanā pirmajās slaloma sacensībās vīriešiem šosezon, kas norisinājās Somijas pilsētā Levi, svētdien uzvaru izcīnīja francūzis Žans-Batists Granžs.

26 gadus vecais Granžs izlaida pēc ceļgala operācijas izlaida lielāko daļu pagājušās sezonas, nepiedaloties arī Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Granžam šis bija septītais panākums Pasaules kausa posmos viņa sportista karjerā. Šajās sacensībās Granžs divu braucienu summā par 0,33 sekundēm apsteidza zviedru Andri Mīhreru, bet trešais palika horvāts Ivica Kosteličs, kurš zaudēja vēl 0,64 sekundes.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa slaloma ieskaitē uzvarēja austrietis Reinfrīds Herbsts, kuram sekoja Kosteličs, bet 2008.gada Mazā kristāla globusa ieguvējs Granžs, neskatoties uz traumu, spēja izcīnīt trešo vietu.

Kā ziņots, sacensībās sievietēm sestdien slaloma distancē triumfēja austriete Marlīza Šīlda, otrajā vietā ierindojās Vācijas sportiste Marija Rīša, bet trešajā vietā palika somiete Tanja Poutiainena.

Kā minēts, šis posms vīriešiem bija paredzēts, kā otrais, taču pirmais posms 24.oktobrī Zeldenē, Austrijā biezās miglas un sliktās redzamības dēļ tika atcelts.

Toreiz sportistiem bija paredzēts aizvadīt milzu slalomu un pirmo braucienu viņi pat veica, tomēr laika apstākļi strauji pasliktinājās. Sākotnēji otrais brauciens tika vairākas reizes pārcelts, bet pēc tam atcelts pavisam.

Jau vēstīts, ka līdz galam nenotikušajās sacensībās Zeldenē pirmajā braucienā ātrāko rezultātu sasniedza francūzis Siprēns Rišārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!