Foto: Publicitātes foto

Somijas pilsētā Kontiolahti notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) rīkotajās sacensībās distanču slēpošanā startējuši arī vairāki vadošie Latvijas distanču slēpotāji, no kuriem vislabāk veicās Jānim Paipalam, kurš 15 kilometru slidsolī ar intervāla startu bija 30.vietā, bet 10 kilometru klasiskajā stilā ar intervāla startu ierindojās 33.vietā. portālu "Delfi" informēja Latvijas SLēpošanas savienībā,

Savukārt jauniešu grupā (U18) augstajā ceturtajā vietā bija Indulis Bikše, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses pārstāvis Ivars Bācis.

Kamēr lielākā uzmanība bija veltīta Pasaules kausa posmam Kūsamo, kur veiksmīgi startēja Latvijas izlases līderis Arvis Liepiņš, tikmēr pārējie Latvijas izlases dalībnieki un citi vadošie slēpotāji pēc vairāku nedēļu treniņa uz sniega izlases trenera Jēkaba Nākuma vadībā startēja citā Somijas vietā Kontiolahti.

Pirmajā sacensību dienā bija 15 kilometru distance slidsolī, kurā uz starta izgāja 70 dalībnieki, kuru vidū arī seši Latvijas pārstāvji. Distancē no uzvarētāja atpaliekot 2.55 minūtes, visaugstāk no mūsējiem – 30.vietā – ierindojās un 96,41 FIS punktus ieguva Paipals, kuram tās bija pirmās sacensības šajā sezonā. Tikai par divām sekundēm lēnāks bija Roberts Slotiņš, kuram 32.vieta un 97,10 FIS punkti.

Piecdesmitniekā iekļuva un 49.vietā ierindojās Pāvels Ribakovs, kurš par Paipalu bija 1:06 minūtes lēnāks un saņēma 121,81 FIS punktu. Zem 40 minūtēm (39:48,7 ) no Latvijas slēpotājiem distanci veica vēl tikai Oļegs Andrejevs, kurš pēc sešu gadu pārtraukuma atgriezās FIS sacensību apritē. Oļegs ieguvis 148,17 FIS punktus. Reinim Korsunovam 63.vieta un 178 FIS punkti, bet Raivo Kivleniekam savā debijā FIS sacensībās 69.vieta un 215 FIS punkti.

Uzvaru izcīnīja diskvalifikāciju par dopingu lietošanu izcietušais un pagājušajā sezonā sacensību apritē atgriezušais finišēšanas meistars Jevgēņijs Dementjevs no Krievijas, kurš aiz sevis atstāja japāni Nobu Narusi (+18,9) un somu Markusu Porsti (+54,0).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!