Foto: Reuters/Scanpix

Prestižajās kalnu slēpošanas sacensībās jauniešiem "Topolino ski" aizvadītajā nedēļas nogalē jaunākajā grupā meitenēm trešo vietu izcīnīja Žanete Gedra, informē Latvijas Slēpošanas savienība.

Šīs prestižākās un spēcīgākās sacensības jauniešiem kalnu slēpošanā, kuras daži dēvē par tā saucamo neoficiālo pasaules čempionātu jauniešu grupām, norisinās jau vairāk nekā 40 gadus un tajās ir uzvarējuši tādi vēlāk par pasaules lielmeistariem kļuvušie kalnu slēpotāji kā Marks Žirardelli (Luksemburga), Katja Zaicingere (Vācija), Bendžamins Raihs (Austrija), Janica Kosteliča (Horvātija), Lindseja Vona (toreiz Kildova, ASV) un citi.

Gerda godalgoto vietu izcīnīja vecuma grupā, kurā sacentās 1999./2000.gadā dzimušās sportistes. Šajā konkurencē piedalījās 40 slēpotājas.

Savukārt Evelīna Gasūna bija ceturtajā vietā slalomā 80 dalībnieču konkurencē 1997./1998.gadā. dzimušo meiteņu grupā, kamēr 1999./2000.gadā dzimušo sportistu grupā puišiem milzu slalomā 68 dalībnieku vidū Evertam Ģērmanim izdevās iekļūt labāko trīsdesmitniekā un izcīnīt 23.vietu, bet Daniels Loss ierindojās 36.vietā.

Pie 1997./1998.g. dzimušajiem puišiem Žakam Gedram šogad tika labi neveicās kā pagājušajā gadā jaunākajā grupā, kur viņš milzu slalomā, turklāt lielāko trases daļu nobraucot ar vienu nūju, izcīnīja trešo vietu. Gerds šogad slalomā 96 dalībnieku vidū finišēja 22.vietā. Sešas vietas zemāk bija Klāvs Rubenis.

Slalomā arī šajā vecuma grupā puišiem nevienam no mūsējiem neizdevās iekļūt labāko trīsdesmit vidū. Žaks palika 32.vietā, bet sīvajā savstarpējā cīņā starp Elvi Opmani un Klāvu Rubeni par četrām sekundes simtdaļām divu braucienu summā Elvis bija ātrāks un ierindojās 43.vietā, bet Klāvam 44.vieta.
Tikmēr Rokaroso Pasaules čempionātā junioriem supergigantā Kristaps Zvejnieks 120 dalībnieku vidū ierindojās 35.vietā, uzrādot laiku 1:05,58 un uzvarētājam Ralfam Vēberam no Šveices zaudējot 2,85 sekundes. Četras sekundes lēnāks bija Kristapa brālis Miks, ierindojoties 59.vietā. Miks ir dzimis 1995.gadā un bija viens no jaunākajiem čempionāta dalībniekiem. Tomam Sarkanim neizdevās sasniegt finišu supergigantā. Atgādināsim, ka nobraucienā Kristaps Zvejnieks uzrādīja 38.ātrāko laiku. Līdz ar to abas ātrumdisciplīnas ir noslēgušās, bet abas tehniskās disciplīnas - milzu slaloms un slaloms, kas brāļiem Zvejniekiem ir tās spēcīgākās un ar kurām tiek saistītas labas izredzes uz augstu vietu, paredzētas attiecīgi 7. un 9.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!