Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien, 9.jūnijā, Madridē ar graujošu uzvaru iesāka Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, pirmajā spēlē ar 94:34 sagraujot Senegālu.

Jau pirmajā ceturtdaļā Latvijas basketbolistes salika visu "pa plauktiņiem". Ja pirmajā uzbrukumā senegālietes realizēja trīspunktu metienu, tad turpinājumā laukumā dominēja Latvija - vairāk nekā deviņas minūtes senegālietes neguva punktus un Latvijas izlase panāca 27:3, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 29:5.

Otrajā ceturtdaļā Latvijas basketbolistes nedaudz samazināja ātrumu un starpība neauga tik strauji. Bet vienalga pēc pirmā puslaika Latvijas izlases pārsvars neradīja šaubas par uzvaru visā spēlē - 44:15. Otrajā puslaikā situācija laukumā nemainījās un Latvijas basketbolistes guva graujošu uzvaru ar 94:34.

Latvijas labā 19 punktus guva komandas kapteine Anete Jēkabsone-Žogota, bet 17 punktus - Gunta Baško.

Vēl turnīra A grupā Latvija 11.jūnijā tiksies ar Japānu.

Turnīrā 12 komandas sadalītas četrās apakšgrupās, no kurām piecas labākās kvalificēsies Olimpiādei. B apakšgrupā spēlēs Angola, Čehija un Argentīna, C apakšgrupā - Fidži, Brazīlija un Spānija, bet D apakšgrupā - Taivāna, Kuba un Baltkrievija.

Turnīrā vispirms komandas katra ar katru spēlēs apakšgrupas ietvaros, bet pēc tam divas spēcīgākās katras grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Ceturtdaļfinālu uzvarētājas uzreiz būs nodrošinājušas sev tiesības piedalīties olimpiskajās spēlēs, bet četras ceturtdaļfinālu zaudētājas savā starpā cīnīsies vēl par vienu ceļazīmi. Ja Latvijas izlase kvalificēsies ceturtdaļfināliem, tad būs jāspēlē ar B apakšgrupas komandām. A apakšgrupas pirmā vieta tiksies ar B apakšgrupas otro vietu, bet A apakšgrupas otrā vieta spēlēs ar B apakšgrupas uzvarētāju.

Latvijas izlases sastāvs dalībai olimpisko spēļu kvalifikācijā: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!