Latvijas sieviešu basketbola izlases treniņā dienu pirms 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra ceturtdaļfināla spēles ar Angolu ceturtdien piedalījās arī komandas garākā spēlētāja Zane Tamane, kura veselības problēmu dēļ izlaida komandas iepriekšējo maču ar Japānu.

Vēl iepriekšējo nakti basketboliste pavadīja slimnīcā, bet pēc izrakstīšanas viņa kopā ar dakteri Viesturu Lāriņu un fizioterapeitu Egīlu Eglīti devās uz kādu Madrides parku, kur Tamanei tika veikti enerģētiskie vingrinājumi un enerģētiskā masāža.

Lāriņš prognozēja, ka Tamane piektdienas spēlē dosies laukumā, ja viņai pēkšņi atkal nepaliks sliktāk, savukārt pati basketboliste izteicās, ka pēc treniņa "sliktāk nav palicis".

Jau ziņots, ka basketbolistei naktī pirms spēles ar Japānu palika slikti, sākās vemšana un galvas reiboņi, kā dēļ viņa tika aizvesta uz slimnīcu. Tika izteiktas aizdomas, ka spēlētājai problēmas radušās pēc turnīra pirmajā spēlē ar Senegālu saņemtā trieciena pa žokli, tomēr izmeklēšanā slimnīcā nekādas problēmas joprojām nav konstatētas.

Pašā treniņā lielākā uzmanība tika pievērsta pretinieču uzbrukumu apturēšanai, izmantojot diezgan lielo auguma pārsvaru. Spēlē liela nozīme būs arī Tamanei, tomēr valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš uzsvēra, ka tiek gatavoti arī rezerves varianti, jo joprojām nav zināms, cik ilgu laiku izlases garākā basketboliste varēs laukumā pavadīt.

Izlasei ceturtdienas vakarā bija paredzēts vēl viens video treniņš, tomēr Zvirgzdiņš uzsvēra, ka pēc rītā notikušā pirmā video treniņa jaunas atziņas par Angolas izlasi nav konstatētas. "Salikām tikai punktus uz "I" par konkrētām spēlētājām."

Jau ziņots, ka Latvijas un Angolas spēle piektdien sāksies plkst.18.15 pēc Latvijas laika. Ceturtdaļfinālu uzvarētāji automātiski kvalificēsies Pekinas olimpiskajām spēlēm, bet pārējās četras komandas sestdien un svētdien sadalīs vēl vienu ceļazīmi uz Olimpiādi. Līdz šim vasaras olimpiskajās spēlēs nekad nav piedalījusies neviena Latvijas komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!