Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Jānis Timma atzīst, ka ļoti emocionāli reaģējis uz to, ka viņu kā vienu no pēdējiem atskaitīja no valstsvienības pirms Pasaules kausa izcīņas, taču viņš netur ļaunu prātu par šo treneru lēmumu. Tagad viņš ir apmierināts ar savu lomu Turcijas komandā Stambulas "Dariššafaka", kurai palīdzēja FIBA Čempionu līgas sezonas ievadā pārspēt "VEF Rīga".

Jau vēstīts, ka Timma emocionāli reaģēja uz savu atskaitīšanu no Latvijas izlases pēc pārbaudes spēlēm Taivānā, sakot, ka neizprot šo treneru lēmumu. Pēc Čempionu līgas mača Rīgā viņš neizvairījās no šīs situācijas komentēšanas.

"Ar izlasi viss ir kārtībā. Tas bija emocionāls ieraksts. Es 20 gadus spēlēju Latvijas izlasēs, bet pēdējās trīs nedēļas trenējos ar caurumu ikrā un gatavojos Pasaules kausam, tāpēc ir tikai cilvēciski normāli, ka man bija emocijas, un es kaut ko pateicu. Tas nozīmē, ka man nav vienalga par izlasi, nav vienalga par Latviju. Pēc ieraksta ar treneriem neesmu runājis, es tikai apsveicu ar labu čempionātu," pēc "Dariššafaka" uzvaras Rīgā šos notikumus atcerējās Timma. "Tās bija emocijas, tāds es esmu, tāds vienmēr esmu bijis. Es vienmēr saku to, ko es domāju, vienmēr ar godu velku izlases kreklu un eju cīnīties."

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis ļoti labi pazīst Timmu, jo trenējis viņu gan VEF komandā, gan Latvijas izlasē. Viņš ir arī Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki asistents, tāpēc zināja teikt, ka valstsvienībā neviens nav apvainojies uz Timmu par ierakstu sociālajos tīklos.

"Timma ir ekspresīvs un emocionāls cilvēks, viņš ir ļoti pārliecināts spēlētājs," teica Gailītis. Treneris arī sagaida, ka "VEF Rīga" sezonas turpinājumā spēs cīnīties par uzvarām Čempionu līgā, kā arī attīstīt jaunos spēlētājus, kuri labi izmantoja savas iespējas jau mačā pret Stambulas komandu. 

Savukārt Timma norādīja, ka starpsezonā par viņu interese bijusi diezgan liela, bet "Dariššafaka" piedāvājums bijis viss daudzpusīgākais. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!