Foto: DELFI
2013.gada Eiropas basketbola čempionāta otrajā ceturtdaļfinālā Francijas izlase ar rezultātu 72:62 (10:12, 16:12, 24:21, 22:17) aizraujošā cīņā pārspēja turnīra mājinieci Slovēniju.

Pusfinālā Francija spēkosies ar Spānijas valstsvienību, kas ceturtdaļfinālā sagrāva Serbiju, bet Slovēnija ar serbiem ceturtdien uzsāks cīņu par piekto vietu turnīrā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Tonijs Pārkers, 14 punktus pievienoja Nikolā Batums, bet Borisa Diava kontā 10 punkti. Tikmēr Slovēnijas rindās 18 punktus sameta Gorans Dragičs, kurš izdarīja arī sešas rezultatīvas piespēles, Zorans Dragičs sameta 12 punktus, bet Bostjans Nahbars izcēlās ar 10 punktiem.

$d_id=123; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Mača sākumā četrus punktus pēc kārtas guva Zorans Dragičs, bet tad Francijai Nikolā Batums izcīnīja atlekušo bumbu uzbrukumā un trieca to grozā. Gorans Dragičs caurgājienā panāca rezultātu 6:2, bet Mikaels Želabals drīz realizēja tālmetienu. Zorans Dragičs lielā ātrumā izgāja caurgājienā un guva divus punktus, tomēr turpinājumā nākamajos uzbrukumos vienībām punktus neizdevās gūt. Gorans Dragičs veiksmīgi nospēlēja zem groza, bet minūti pirms ceturtdaļas beigām Tonijs Pārkers ar tālmetienu panāca neizšķirtu (10:10). Ceturtdaļas pēdējo precīzo metienu realizēja Slovēnija, kas pēc pirmajām desmit minūtēm bija minimālā vadībā.

Johans Petro otrās ceturtdaļas sākumā vēlreiz izlīdzināja rezultātu, bet Tonijs Pārkers ar 2+1 gājienu pirmo reizi mačā Franciju izvirzīja vadībā. Gašpers Vidmars ar "slam dunk" guva pirmos punktus ceturtdaļā Slovēnijai, tomēr Pārkers ātrajā uzbrukumā atjaunoja trīs punktu pārsvaru Francijai (17:14). Slovēnis Blažics skaisti trieca bumbu grozā no augšas, bet Ažinsā arī bija veiksmīgs groza apakšā, savukārt Batums pēcāk iemeta vienu no diviem soda metieniem. Gorans Dragičš atkal bija precīzs caurgājienā un iemeta arī piešķirto soda metienu, taču pēc pāris epizodēm rezultāts vēlreiz bija neizšķirts, Slovēnijas spēlētājam Bostjanam Nahbaram realizējot tālmetienu – 22:22. Nahbars jau nākamajā savas komandas uzbrukumā iemeta arī pustālo metienu. Vairākus uzbrukumus pēc kārtas komandas punktus neguva, bet tad Boriss Diavs iemeta āķa metienu. Līdz ar pirmā puslaika noslēguma signālu Pārkers iemeta pustālo metienu, izvirzot savu komandu vadībā ar 26:24.

Nahbars puslaiku sāka ar diviem gūtiem punktiem, bet Batums vispirms iemeta tālmetienu un pēc tam arī vienu no diviem soda metieniem. Pārkers, Želabals un Ažinsā palielināja Francijas pārsvaru līdz 10 punktiem (36:26), taču pēc minūtes pārtraukuma Blazičs ar tālmetienu un Gorans Dragičs ar "slam dunk" apturēja pretinieku izrāvienu. Nākamajās epizodēs Pārkers un G.Dragičs apmainījās punktu guvumiem. Vēlāk Slovēnijas valstsvienība, pateicoties precīziem tālmetieniem, pietuvojās līdz trīs punktu deficītam, taču drīz vien Francijai atkal bija astoņu punktu pārsvars (50:42). Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar slovēņa Domēna Lorbeka tālmetienu līdz ar beigu signālu.

Lorbeks pēdējo ceturtdaļu iesāka ar sarežģītu pustālo metienu, bet Pārkers atbildēja ar viegliem diviem punktiem. Nākamajās pāris minūtēs laukumā bija līdzīga cīņa, taču pēc Batuma trīs punktu gājiena un de Kolo caurgājiena rezultāts kļuva 59:49. Zorans Dragičs guva divus punktus ar sodu, bet viņa brālis Gorans brīdi vēlāk realizēja sarežģītu caurgājienu. Diavs uzbrukuma pēdējās sekundēs iemeta divus punktus Francijai, kamēr Gorans Dragičs atbildēja ar tālmetienu (57:61). Slovēnijai tuvāk pretiniekiem pietuvoties neizdevās, jo francūži guva četrus punktus pēc kārtas. Slovēnijas centieni mača pēdējās minūtēs izglābties šajā mačā bija nesekmīgi, un Francija turpinās cīņu par medaļām.

Ceturtdien par vietu pusfinālā cīnīsies Horvātija un Ukraina, kā arī Lietuva un Itālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!