Foto: DELFI
Par Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem septītās vietas ieguvējiem sestdien kļuva Serbijas izlases pārstāvji.

Aizvadītajā mačā par septīto vietu Serbijas izlase ar rezultātu 76:64 (27:11, 14:16, 14:17, 21:20) uzvarēja Itālijas valstsvienību, tādējādi tiekot pie pēdējās ceļazīmes uz nākamā gada Pasaules kausa finālturnīru Spānijā.

Uzvarētāju labā 17 punktus guva Nenads Krstičs, bet pa 12 punktiem iekrāja Nemanja Nedovičs, Nemanja Bjelica un Stefans Markovičs.

$d_id=137; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Tikmēr Itālijas valstsvienībā ar 19 punktiem izcēlās Luidži Datome, bet 14 punktus iekrāja Alessandro Džentile.

Tāpat sestdien mājiniece Slovēnija mačā par piekto vietu ar rezultātu 69:63 (16:23, 24:13, 14:8, 15:19) pārspēja vienu no šī čempionāta lielākajām pārsteiguma autorēm Ukrainu. Abas valstsvienības jau pirms šī dueļa bija nodrošinājušas vietu Pasaules kausa izcīņā.

Slovēnijas izlases labā 19 punktus guva Gorans Dragičs, bet Ukrainas vienībā ar 12 punktiem izcēlās naturalizētais Jūdžins Džeters un Igors Zaicevs.

Tā kā Pasaules kausa rīkotāji Spānija šajā čempionātā sasniedza pusfinālu, pie ceļazīmes uz sacensībām tikušas kontinenta septiņas spēcīgākās izlases.

Kā zināms, pusfināla dueļos par 5.-8.vietu ceturtdien Slovēnija ar 92:74 pārliecinoši pieveica Serbiju, bet piektdien Ukraina ar 66:58 pārspēja Itāliju.

Pirms tam ceturtdaļfinālā trešdien Spānija ar 90:60 neatstāja cerības uz panākumu Serbijai, savukārt Francija ar 72:62 pieveica Slovēniju. Savukārt ceturtdien Horvātija ar 84:72 uzvarēja ambiciozo Ukrainas izlasi, bet Lietuva ar 81:77 pārspēja Itāliju.

Pēc turnīra pusfinālu maču izspēles kļuva skaidrs, ka lielajā finālā svētdien tiksies Francija un Lietuva, bet pēdējo divu Eiropas čempionātu uzvarētāji Spānija cīnīsies par trešo vietu pret Horvātiju.

Latvijas izlase turnīru noslēdza 11.vietā, tomēr palika tikai viena panākuma attālumā no sacensību ceturtdaļfināla. Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalījās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!