Foto: DELFI
2013.gada Eiropas basketbola čempionāta pirmajā ceturtdaļfinālā trešdien Spānija ar rezultātu 90:60 (21:5, 27:18, 25:16, 17:21) sagrāva Serbijas valstsvienību, un kļuva par turnīra pirmo pusfinālisti.

Šī ir otrā lielākā sagrāve šajā Eiropas čempionātā pēc Latvijas izlases uzvaras pār Ukrainu (84:51). Tāpat aizvadīto divu Eiropas čempionātu uzvarētāja Spānija pusfinālā spēlēs jau ceturtajā turnīrā pēc kārtas.

Spānijas izlase labā 22 punktus guva Serhio Rodrigess, 19 punktus pievienoja Rūdijs Fernandess, savukārt Rikijs Rubio guva piecus punktus, izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, izcīnīja sešas atlekušās bumbas un pārtvēra četras bumbas. Tikmēr Serbijas izlasē pa 11 punktiem guva Danilo Andjusičs un Rasko Katičs.

$d_id=121; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Spānija spēli sāka ar astoņiem gūtiem punktiem pēc kārtas, kad precīzi meta Marks Gasols, Hosē Kalderons un Rūdijs Fernandess, bet Nikola Kaliničs pretinieku izrāvienu apturēja ar pustālo metienu. Pēc pāris epizodēm Rikijs Rubio pārtvēra bumbu, piespēlēja to Viktoram Klaveram, kurš pēc "slam dunk" panāca rezultātu 10:2. Serbija arī pēc minūtes pārtraukuma uzbrukumā nevarēja izdarīt pilnīgi neko, kamēr Spānija turpināja palielināt savu pārsvaru (17:2). Trešo punktu spēlē Serbija guva tikai septītajā minūtē, Danilo Andjusičam realizējot vienu no diviem sodiņiem. Serbija punktus no spēles līdz ceturtdaļas beigām neguva. Izdevās realizēt divus soda metienus, kamēr Spānija ceturtdaļu uzvarēja ar rezultātu 21:5.

Otro ceturtdaļu Serbija iesāka ar Andjusiča tālmetienu, tomēr otrā laukuma galā Serhio Rodrigess atbildēja ar to pašu. Pēcāk Andjusičs un Djordje Gagičs guva četrus punktus pēc kārtas savai komandai, tomēr Gasols un Rodrigess bija precīzi Spānijas izlases labā, panākot 30:14. Pēc Serbijas minūtes pārtraukuma Gagičs guva divus punktus ar sodu. Tomēr Spānija pretiniekus tuvāk nelaida, paši veica izrāvienu un ieguva 23 punktu pārsvaru. Puslaika pēdējās minūtēs cīņas gaita nemainījās un Spānija bija vadībā ar 48:23.

Otrā puslaika sākumā spānis Klavers guva septiņus punktus pēc kārtas, bet Serhio Ļuļs pievienoja tālmetienu. Serbija puslaika pirmos punktus guva ceturtdaļas piektajā minūtē, kad izdevās iemest divus soda metienus. Tomēr Spānija turpināja savu teicamo spēli abos laukuma galos un panāca arī 40 punktu pārsvaru (71:31). Serbijai līdz ceturtdaļas beigām izdevās nedaudz pietuvoties – 39:73.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā Spānija ātri atguva 30 punktu pārsvaru, bet turpinājumā laukumā devās komandu rezervisti. Cīņas liktenis jau bija izlemts un Spānija pārliecinoši iesoļoja pusfinālā.

Trešdien ceturtdaļfinālu aizvadīs arī Francijas un Slovēnijas valstsvienības, bet ceturtdien par vietu pusfinālā cīnīsies Horvātija un Ukraina, kā arī Lietuva un Itālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!