Foto: FK Spartaks

Divkārtējā Latvijas čempione futbolā Jūrmalas "Spartaks" informējusi Latvijas Futbola federāciju (LFF), ka tā nepretendēs uz A licenci un startu šī gada "Optibet" Virslīgā, informē LFF.

Kā norāda LFF, "Spartaks" ar 30. janvāra vēstuli ir informējis federācijas Klubu licencēšanas pirmās instances padomi par to, ka atsauc savu licences pretendenta statusu LFF A licencei un turpmāk piedalīsies LFF B jeb "Optibet" Nākotnes līgas klubu licencēšanas procesā. Tādējādi"Spartaks" ir atsaucis savu pieteikumu LFF A licences saņemšanai.

"Spartaks" par Latvijas čempioni kļuva 2016. un 2017. gadā, bet pagājušajā sezonā palika tikai astotajā vietā.

Papildus desmit klubiem, kuri iesniedza klubu licencēšanas dokumentus, pamatojoties uz to sportiskajiem rezultātiem 2022. gada sezonā, licences pretendenta statuss tika piešķirts arī "Super Nova" un "Grobiņai", kurai licence nav piešķirta saistībā ar infrastruktūras, sporta, personāla un administratīvo, kā arī infrastruktūras kritēriju neizpildi. Lēmumu par licences neizsniegšanu "Grobiņai" ir tiesības pārsūdzēt piecu darba dienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas.

Šobrīd droši par A licenci var justies tikai trīs klubi - "Riga", RFS un "Tukums 2000", vēsta federācija. Savukārt četriem klubiem noteiktās kritēriju kategorijās konstatēta daļēja to izpilde, tāpēc licence piešķirta, nosakot papildus termiņus to pilnīgai izpildīšanai.

"Metta", "Liepāja", "Daugavpils" klubiem līdz 1. martam jāiesniedz vai jāpapildina dokumentus infrastruktūras kritēriju pilnīgai izpildei, savukārt Latvijas kausa glabātājai "Auda" līdz 15. februārim jāiesniedz vai jāpapildina dokumentus finanšu kritēriju pilnīgai izpildei.

Tikmēr Latvijas čempiones "Valmiera" sakarā lēmuma pieņemšana par licences piešķiršanu atlikta līdz 2. februārim, jo tam pastāv Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds, kā arī nav izpildīts 2022. gada 19. janvāra FIFA lēmums par trenēšanas un sagatavošanas kompensāciju izmaksu pret Doneckas "Shakhtar" par spēlētāju Romānu Jakubu.

Arī "Jelgavas" kluba sakarā lēmuma pieņemšana par licences piešķiršanu atlikta līdz 2. februārim, ņemot vērā nepieciešamību no padomes puses papildus izvērtēt licences pretendenta atbilstību noteikumu juridiskajiem un finanšu kritērijiem - galvenajam trenerim un vārtsargu trenerim šobrīd nav attiecīgās kvalifikācijas minēto pozīciju ieņemšanai un ir jāveic augstākas kvalifikācijas kursu apmaksa. Tāpat arī juridiskā persona, kurā atrodas licences pretendenta jaunatnes struktūra (FK "Jelgava"), nav iekļauta to juridisko personu lokā, kuras ir jānovērtē saskaņā ar noteikumiem, tajā skaitā paragrāfiem, kas attiecināmi uz finanšu kritērijiem.

Savukārt izskatot"Super Nova" pieteikumu licencei, konstatēts, ka personāla un administratīvie, kā arī infrastruktūras kritēriji ir izpildīti daļēji. Klubam licence piešķirta, nosakot papildus termiņu to pilnīgai izpildīšanai - līdz 1. martam.

Lēmumi pieņemti pēc visu klubu licencēšanas procesā atrunāto kritēriju atbilstības pārbaudes juridiskajos, sporta, personāla un administratīvajos, sociālās atbildības, infrastruktūras un finanšu jautājumos.

Jaunā "Optibet" Virslīgas sezona sāksies 11. martā, bet noslēgums paredzēts 11. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!