Foto: AP/Scanpix

ASV hokeja izlase ceturtdien šāgada pasaules čempionāta pusfinālā ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) pārspēja Šveici un var gatavoties pusfinālam.

Pirmie šai mačā vadībā izvirzījās šveicieši ar skaistu komandas līdera Romāna Jozi solo darbu un uzspieda amerikāņiem savu spēli. Līdz pat otrā perioda vidum amerikāņiem neizdevās atrast veidu, kā tikt galā ar Šveices komandas izteikto spēli no aizsardzības, līdz Bens Smits ilīdzināja rezultātu.

Pēc vārtu guvuma amerikāņi uzsāka spēlēt aktīvāk, agresīvāk, savukārt šveicieši arvien vairāk sāka kļūdīties, un necik ilgi nebija jāgaida, kad ASV komanda izvirzījās vadībā - Čārlijs Koils jau panāca 2:1.

Trešajā trešdaļā amerikāņi turpināja dominēt, bet šveicieši sāka pagurt, kas rezultējās vēl vienos gūtos vārtos - Džeiks Gārdiners nostiprināja ASV pārsvaru, panākot 3:1.

Spēles nogalē Šveice lēma nomainīt vārtsargu ar sesto laukuma spēlētāju, kam sekoja gandīz divas minūtes ilgs nepārtraukts uzbrukums, taču amerikāņi sekmīgi aizsargājās un sev labvalīgo rezultātu nosargāja.

Pasaules čempionāta pusfinālā ASV izlasei iespējama vēl viena tikšanās ar Krievijas komandu, ja tā savā ceturtdaļfināla spēlē pārspēs Zviedriju.

$d_id=111; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!