Foto: Reuters/Scanpix
Austrijas hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta A grupas spēlē ar 3:2 (0:0, 1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pārspēja Vācijas komandu un pabojāja Latvijas izlases izredzes uz palikšanu elites grupā.

Vācijas izlase uz ledus izgāja otro reizi 24 stundu laikā, kamēr Austrija spēlēja pēc atpūtas dienas, un tas bija redzams arī laukumā. Lai arī Vācijas komanda neļāva austriešiem dominēt, brīžiem viņi izskatījās paguruši.

Rezultāts šai mačā, kas bija ļoti izšķirīgs Latvijas izlasei, tika atklāts otrajā periodā, kad Denisu Engrasu pārspēja Tomass Rafls. Trešā perioda sākumā Mihaels Volfs rezultātu izlīdzināja, bet nepilnas sešas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām Rafaels Roters vēlreiz izvirzīja vadībā Austriju. Vācieši tomēr nepadevās un mača 58.minūtē Patriks Reimers panāca 2:2.

13 sekundes pirms perioda beigu signāla ripa atkal bija Vācijas izlases vārtos, taču tā tur ieslīdēja no austriešu spēlētāja slidas, un vārtu guvums netika skaitīts.

Pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva un visu izšķīra pēcspēles metieni, kuros veiksmīgāki bija austrieši. Uzvaras vārti Konstantīna Komareka kontā.

Pēc šīs uzvaras Austrija, kam vēl atlikusi spēle ar Kanādu, A grupas kopvērtējumā par vienu punktu apsteidz Latviju, kas nozīmē, ka mūsējiem pēdējā spēle ar Franciju kļūst par ļoti izšķirošu, jo zaudējuma gadījumā Latvija ar Slovēniju pamet pasaules čempionāta augstāko līgu.

$d_id=95; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!