Foto: F64
Tiesa Itālijas ziemeļu pilsētā Milānā sestdien piesprieda cietumsodus 110 cilvēkiem prāvā pret valsts dienvidu reģiona Kalabrijas mafijas grupējumu "Ndrangheta", vēstīja ziņu aģentūra ANSA.

Bargākie sodi tika piespriesti diviem "Ndrangheta" ģimeņu vadītājiem, kas darbojās Milānā un tās apkaimē. Alesandro Manno saņēma 16 gadu cietumsodu, bet Kozimo Barranka - 14 gadu cietumsodu.

Grupējuma Milānas operāciju vadītājs Paskvale Dzapija tika aizvests no tiesas zāles ar ātrās palīdzības mašīnu, jo viņam kļuva slikti sprieduma nolasīšanas laikā. Viņam piespriests 12 gadu cietumsods.

Sodi tika piepriesti pēc Itālijas policijas plašākās operācijas pret "Ndrangheta" pēdējo 15 gadu laikā. 2010.gada jūlijā policija aizturēja vairāk nekā 250 aizdomās turētos, tai skaitā šī grupējuma galveno figūru Domeniko Opedizano, kurš aizturēšanas brīdī bija 80 gadus vecs.

Izmeklēšanā tika noskaidrots, cik lielā mērā "Ndrangheta", kas radusies nabadzīgajā dienvidu reģionā Kalabrijā, izvērsusi darbību Itālijas turīgajos ziemeļu reģionos. Ziemeļitālija ir kļuvusi par šī grupējuma "ekonomiskajām plaušām" un tā operāciju bāzi.

"Ndrangheta" ir kļuvusi par svarīgāko no četrām galvenajām Itālijas organizētās noziedzības organizācijām. Pārējās trīs ir "Camorra" Neapolē, "Cosa Nostra" Sicīlijā un "Sacra Corona Unita" Apūlijas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!