Foto: AFP/Scanpix
Kanādas hokeja izlase svētdien izcīnīja kārtējo pārliecinošo uzvaru šāgada pasaules čempionātā, ar 7:2 (2:1, 3:0, 2:1) sagraujot Šveices valstsvienību. Kanādas izlase līdz ar to šajā turnīrā ir vienīgā komanda, kas guvusi sešas uzvaras sešās spēlēs un nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Neskatoties uz iespaidīgo rezultātu, Šveice izrādīja kanādiešiem pieklājību pretestību, cīnoties līdz mača pēdējām sekundēm, tomēr Kanādas izlase vēlreiz nodemonstrēja, ka uzskatāma par vienu no galvenajiem šā turnīra favorītiem.

Vislīdzīgāk tika aizvadīts pirmais periods, kas noslēdzās ar minimālu kanādiešu pārsvaru 2:1, taču otrajā trešdaļā kanādieši guva trīs bezatbildes vārtus, turklāt divus no tiem perioda pēdējā minūtē. Par piektajiem vārtiem tiesneši pat skatījās video atkārtojumu, vai ripa vārtu līniju šķērsoja pirms beigu signāla - bija palikušas 0,8 sekundes.

Trešās trešdaļas sākumā šveicieši vēl parādīja, ka nav pavisam padevušie, gūstot savus otros vārtus, taču perioda vidū kanādieši atjaunoja četru vārtu pārsvaru, kam trešdaļas pievienoja vēl septītos vārtus vairākumā.

Zīmīgi, ka visus vārtus Kanādai guva septiņi dažādi spēlētāji, nevienam neizdevās Šveices izlases vārtsargu Reto Berru pārspēt divreiz. Vārtus kanādiešiem guva Tailers Segins, Nātans Makinnons, Ārons Ekbalds, Džordans Eberle (vairākumā), Kodijs Īkins un Klods Žirū (vairākumā). Šveices labā vārtus guva Moriss Trahslers un Damjens Brunners.

Pēdējo spēli A grupā Kanāda aizvadīs 12.maijā pret Austriju, bet Šveice, kas vēl saglabā izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam, tajā pašā dienā spēlēs ar mājinieci Čehiju.

$d_id=91; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!