Foto: RIA Novosti/Scanpix
2013.gada pasaules hokeja čempionāta mačā svētdien Krievijas izlase ar rezultātu 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) līdzīgā cīņā pārspēja Vācijas valstsvienību.

Krievija spēli iesāka ar ļoti bīstamu uzbrukumu, kurā vācu aizsargam nācās ripu nosist no vārtu līnijas. Lai arī turpinājumā Krievijai bija liels pārsvars ripas kontrolē, tomēr metieni uz vācu vārtiem pārāk daudz nebija. Vācija pirmajā periodā neizmantoja divus vairākumus, jo labi maču iesāka vārtsargs Semjons Varlamovs.

Otrā perioda sākumā Iļja Kovaļčuks meistarīgi atbrīvojās no pretspēlētājiem, saņēma ripu un neviena netraucēts atklāta mača rezultātu. 30. minūtē Kovaļčuks guva otros vārtus savas komandas labā. Vācijas vārtsargs atvairīja pirmo metienu, tomēr krievi turpināja izdarīt spiedienu, līdz beidzot ripa pēc Kovaļčuka metiena lidoja vārtos. Tomēr Vācija joprojām biežāk meta pa vārtiem, taču nesekmīgi.


Trešā perioda piektajā minūtē Vācijas izlases spēlētājs Džons Trips savai komandai vienus vārtus atguva, un nākamajās minūtēs vācieši visiem spēkiem centās izlīdzināt rezultātu. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc vācu hokejista metiena ripa lidoja Krievijas vārtos, tomēr tiesneši metienu neieskaitīja, jo tika traucēts vārtsargam. Krievija mača pēdējās minūtēs devās pretuzbrukumos, un 59.minūtē Aleksandrs Radulovs bīstami uzmeta, taču vārtsarga atsisto ripu ieguva Kovaļčuks, kurš panāca 3:1. Vācija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr Deniss Kokarevs ar metienu tukšos vārtos pielika punktu šim mačam.

Atgādinām, ka Krievijas izlase turnīra pirmajā spēlē ar 6:0 sagrāva Latvijas izlasei, bet Vācija ar 0:2 piekāpās Somijai.

$d_id=43; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Portāls "Delfi" piedāvā unikālu aplikāciju, kurā var sekot līdzi ne tikai rezultāta izmaiņām visās spēlēs, bet iegūt arī sīku jo sīku statistiku - par komandām un individuāli par katru spēlētāju. Šajā sadaļā meklē arī aktuālo turnīra tabulu, kas atjaunosies līdz ar katras spēles beigu signālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!