Foto: AP/Scanpix

Pēc diviem zaudējumiem Krievijas hokeja izlase šāgada pasaules čempionātā atkal guva uzvaru, svētdien atkārtojot pagājušā gada čempionāta finālu - tika pārspēta Slovākija, tikai šoreiz ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0), un Krievijas izlase nodrošināja sev vietu ceturdaļfinālā.

Pirmais periods beidzās bez vārtu guvuma, abas komandas nopelnīja pa diviem noraidījumiem, taču vārtsargi - Iļja Brizgalovs Krievijas izlasei un Jaroslavs Januss Slovākijai - netika pārspēti.

Rezultātu šai mačā atklāja krievi, izmantojot skaitlisko vairākumu, kad divas soda minūtes par turēšanu ar nūju saņēma slovāku aizsargs Ivans Svarnijs. Vārtus guva Aleksandrs Radulovs - 1:0.


Pēc sešām minūtēm Krievija divkāršoja savu pārākumu - otros vārtus guva Iļja Kovaļčuks no Radulova un Alekseja Tereščenko piespēles. Taču 16 sekundes pirms perioda beigām Branko Radivojevičs vienus vārtus atguva, turklāt Slovākijas izlase tobrīd spēlēja skaitliskajā mazākumā.

Tomēr trešā perioda sākumā Krievijas izlase atjaunoja divu vārtu pārsvaru - Deniss Deņisovs, izmantojot slovāku vārtsarga neuzmanību, uztvēra un raidīja vārtos ripu, ko Januss gribēja izmest no zonas - 3:1.

Atlikusī spēles daļa aizritēja salīdzinoši mierīgi, bez lielas slovāku ofensīvas un centieniem mainīt rezultātu, un Krievijas izlase līdz ar to svinēja ceturto uzvaru šajā pasaules čempionātā. Grupas kopvērtējumā krievi ir droši nostiprinājušies trešajā vietā un jau var rēķināties ar spēlēšanu "play-off".

Slovākijas izlase kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, bet tikai pateicoties labākai gūto-zaudēto vārtu attiecībai, jo punktu slovākiem ir tikpat, cik Vācijas izlasei - septiņi. Kā zināms, pēdējā vietā šai grupā ir Latvijas izlase.

$d_id=107; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!