Foto: AP/Scanpix
Krievijas hokeja izlase šāgada pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, ar 5:3 (2:0, 1:1, 2:2) pārspējot Zviedriju.

Spēle iesākās ar trim noraidījumiem Zviedrijas izlasē, un par trešo pārkāpumu pirmā perioda vidū zviedri tika sodīti ar Sergeja Mozjakina gūtajiem vārtiem. Pēc nepilnām sešām minūtēm Sergejs Širokovs jau panāca 2:0, un zviedru spēlē iestājās zināms apjukums.

Otrā perioda pirmajā minūtē Jevgeņijs Malkins (3:0) ar skaistu solo izgājienu vēlreiz pārspēja Jonasu Enrotu, kurš pēc šā vārtu zaudējuma tika nomainīts pret Andersu Nilsonu, un jau šķita, ka vareni spēlējošā Krievijas komanda ir garantējusi sev iekļūšanu pusfinālā.

Tomēr otrās trešdaļas vidū Jons Klingbergs vienus vārtus atguva un zviedru spēle pārvērtās - otrā perioda beigas un trešā sākumu komanda aizvadīja teju nepārtrauktā uzbrukumā krievu vārtiem, kas vainagojās vispirms ar Antona Landera vārtiem trešās trešdaļas ceturtajā minūtē, bet 15.minūtē Luī Eriksons rezultātu izlīdzināja - 3:3.

Kad jau šķita, ka zviedri varētu pacīnīties par uzvaru, Jevgeņijs Malkins 26 sekundes pēc vārtu zaudējuma atjaunoja Krievijas pārsvaru - 4:3. Zviedri turpināja uzbrukumu un divas minūtes pirms spēles beigām riskēja, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr veiksme nebija viņu pusē, tika pazaudēta ripa un ar to uz zviedri vārtiem devās Vladimirs Taraenko. Krievu uzbrucēju centās traucēt, taču viņš kritienā ieslidināja ripu tukšajos zviedru vārtos - 5:3.

Zviedri nepadevās arī šajā situācijā, tomēr krievu meistarīgā spēle aizsardzībā kopā ar Sergeja Bobrovska pūlēm atnesa pagājušā gada pasaules čempioniem uzvaru.

Pusfinālā Krievijas izlase otrreiz šajā turnīrā spēkosies ar ASV komandu, kurai savā B grupas spēlē zaudēja ar 4:2.

$d_id=115; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!