Foto: AFP/Scanpix
Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas hokeja izlase svētdien Minskā pasaules čempionātā izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, taču maču aizēnoja krievu hokejista Vadima Šipačova rupjība.

Krievijas hokejisti savā otrajā spēlē ar 4:2 (2:1, 2:1, 0:0) pārspēja Somiju, sagādājot vieniem no favorītiem somu hokejistiem otro zaudējumu. Krievijas izlases labā vārtus guva Viktors Tihonovs, Aleksandrs Ovečkins, Nikolajs Kuļomins un Sergejs Kaļiņins. Somiem izcēlās Jūso Hietanens un Jere Karalahti.

Asumi spēlē uzliesmoja jau pašā sākumā otrajā minūtē, kad Tihonovs guva pirmos vārtus. Somijas vārtsargs Miko Koskinens nebija ripu piespiedis ar muguru, un Tihonovs to iebakstīja vārtos, izsaucot sašutumu gan somu hokejistu, gan treneru rindās. Turpinājumā ik pa laikam uzplaiksnīja asumi, taču lielas rupjības nebija manāmas.

$d_id=34; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Otrā perioda sākumā spēle uz vairākām minūtēm tika apturēta pēc Šipačova rupjības pret somu uzbrucēju Peku Jormaku. Somijas hokejists devās ar ripu ārā no savas aizsardzības zonas, bet Šipačovs ar elkoņa sitienu pa galvu viņu apturēja. Jormaka saļima uz ledus nekustīgs, uzreiz pie viņa piesteidzās mediķi. Pēc vairākām minūtēm Jormaka uz nestuvēm tika novests no ledus un nogādāts tuvējā slimnīcā.

Kā vēsta somu masu mediji, pēc Šipačova rupjības Jormaka esot zaudējis samaņu, bet to atguvis tikai pēc tam, kad novests no laukuma. Pagaidām nav zināms, cik nopietns ir somu hokejista savainojums.

Tomēr līdzjutējus un hokeja ekspertus šokēja ne tikai Šipačova rupjība, bet arī tiesnešu darbība – soģi nekādi nesodīja Krievijas izlases hokejistu, tādējādi raisot neizpratni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!