Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokeja izlase sestdien pirmoreiz vēsturē ar uzvaru sāka pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīru, negaidīti ar 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) pieveicot Somiju.

Pirmie šajā mačā vadībā izvirzījās Somijas izlase, kad Rodrigo Laviņam vārtu priekšā neizdevās piespēle, ripa trāpīja pa kāju Mikam Salomeki un ielidoja Edgara Masaļska sargātajos vārtos. Tomēr divas minūtes vēlāk Kaspars Daugaviņš individuāli nospēlēja uzbrukumā un ar skaistu metienu no aizsega panāca 1:1. Pirmās trešdaļas noslēgumā Jere Karalahti rupji bortā no muguras iegrūda Juri Štālu, kurš nevarēja turpināt spēli. Soms par šo epizodi sodu nesaņēma.

Otrās trešdaļas pirmajās minūtēs Latvijai bija divi vairākumi, taču tos izmantot neizdevās. Tomēr 32.minūtē somi realizēja Daugaviņa noraidījumu, ar vārtu guvumu izceļoties Petri Kontiolam.

Trešajā trešdaļā Latvija neatlaidīgi centās atspēlēties un tas izdevās 48.minūtē, kad vairākumā Kristaps Sotnieks raidīja ripu vārtos. Šajā epizodē jāatzīmē Zemga Girgensona cīņa vārtu priekšā. 53.minūtē Somija vēlreiz palika mazākumā un Latvijai vajadzēja tikai septiņas sekundes, lai to izmantotu. Artūrs Kulda raidīja ripu vārtos brīdī, kad bija burzma vārtu priekšā. Atlikušajā laikā Latvijai izdevās aizsargāties pret izmisīgajiem somu uzbrukumiem un izcīnīt pārsteidzošu uzvaru. Pirmo reizi Latvija pasaules čempionātu sāk ar uzvaru.

$d_id=16; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis šajā mačā atvairīja 19 no 21 pretinieku metiena, bet latvieši meta pa vārtiem 26 reizes.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Somiju

Edgars Masaļskis (Kristers Gudļevskis);

Artūrs Kulda (A) - Guntis Galviņš; Kaspars Daugaviņš (A) - Miķelis Rēdlihs - Ronalds Ķēniņš;

Kristaps Sotnieks - Georgijs Pujacs; Zemgus Girgensons - Roberts Lipsbergs - Miks Indrašis;

Rodrigo Laviņš - Jēkabs Rēdlihs; Aleksandrs Ņiživijs - Herberts Vasiļjevs (C) - Mārtiņš Cipulis;

Māris Jass - Jānis Jaks; Juris Štāls - Andris Džeriņš - Gints Meija

Detalizētāku spēles aprakstu var apskatīt portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!