Foto: LETA
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas izšķirošajā spēlē par vietas saglabāšanu elites divīzijā ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Francijas izlasei.

Latvijas izlasei ar vienu izcīnīto punktu pietika, lai paliktu elites divīzijā. Francija pēc uzvaras arī paliks spēcīgāko komandu vidū, bet uz zemāku divīziju pēc šī mača izkrita Austrija.

Francijas izlasei spēles sākumā izdevās iegūt mača iniciatīvu un izdarīt lielu spiedienu uz Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem. Pēc kāda no metieniem ripa trāpīja arī pa vārtu stabu, tomēr Latvija pirmā izvirzījās vadībā. Vairākumā latvieši nospēlēja pacietīgi, Lauris Dārziņš precīzi piespēlēja Kasparam Daugaviņam, kurš "iešāva" ripu vārtos.

$d_id=103; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Francija turpināja uzbrukt vairāk un bīstamāk, taču Latvijai izdevās aizsargāties un pirmajā trešdaļā savus vārtus nosargāt neieņemtus. Otrā perioda sākumā Francija vēlreiz palika mazākumā, un tajā latvieši panāca divu vārtu pārsvaru. Guntis Galviņš no zilās līnijas izdarīja tālu metienu, kas sasniedza mērķi (2:0).

Turpinājumā Latvijas izlase trīs reizes veiksmīgi cīnījās mazākumā, un vārtos joprojām lieliski spēlēja Edgars Masaļskis. Perioda noslēgumā Stefans da Kosta par "netīru" spēka paņēmienu saņēma 2+10 minūšu noraidījumu, tomēr Latvijai šo vairākumu neizdevās izmantot.

Francijas izlase apņēmība trešajā periodā tikai pieauga. Latvijas izlase izteikti spēlēja no aizsardzības, taču 49.minūtē Damjēns Flerī uzmeta, Masaļskis atsita, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Stefans da Kosta, kurš meta vārtos un samazināja deficītu. Francija sešas minūtes vēlāk izlīdzināja rezultātu - Saša Treijē izdarīja tālu metienu un ripa izlidoja cauri latviešu vārtsarga kājsargiem un ieripoja vārtos.

Pēdējās sekundēs Francijas izlases uzbrucējam Derosjē bija iespēja izraut uzvaru pēc kļūdainas Kristapa Sotnieka spēles uzbrukumā, tomēr Masaļskis apturēja francūža izgājienu. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, kas nozīmēja, ka Latvija paliek elites divīzijā.

Pagarinājumā Francijas izlase divas reizes trāpīja pa vārtu stabu, arī Kristaps Sotnieks bija tuvu vārtu guvumam. Pēcspēles metienu sērijā Francija realizēja visus trīs izgājienu, uzvaras metienu trāpot Stefanam da Kostam.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!