Foto: F64

Latvijas hokeja izlase savā sestajā Minskā notiekošā pasaules čempionāta spēlē pirmdien bija tuvu neizšķirtam pamatlaikā cīņā pret Baltkrieviju, taču spēles galvenā tiesnešu rupja kļūda pārvilka tam svītru.

Spēlē Latvija piekāpās ar 1:3, lai gan pēdējā minūtē iemeta vārtus un tobrīd panāca neizšķirtu 2:2. Spēles galvenais tiesnesis, pat neskatoties video atkārtojumu, vārtu guvumu neskaitīja. Vēlāk Baltkrievija iemeta ripu tukšos vārtos un uzvarēja ar 3:1.

Tādējādi tiesneši sarežģīja Latvijas izlasei iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet baltkrievus ievilka "play off". Lai Latvija iekļūtu ceturtdaļfinālā, otrdien pēdējā spēlē jāuzvar Šveice.

$d_id=98; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Spēles pirmajās minūtēs cīņa bija līdzīga, taču lēnām pārsvaru paņēma Baltkrievija. Devītajā minūtē naturalizētais Baltkrievijas izlases uzbrucējs Džefs Plets izdarīja spēcīgu metienu no distances, atklājot mača rezultātu. 33 sekundes vēlāk Baltkrievija guva arī otros vārtus, kad Mihails Grabovskis iegāja uzbrukuma zonā, saņēma ripu labā ātrumā, apspēlēja vairākus Latvijas hokejistus un raidīja ripu Masaļska vārtos.

Latvija pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, tomēr tas nemazināja Baltkrievijas pārsvaru. Tuvojoties trešdaļas beigām cīņas gaita tomēr izlīdzinājās, bet rezultāts nemainījās. Otrās trešdaļas sākumā Latvija divas reizes palika mazākumā, bet pēc tam notika saķeršanās pie Edgara Masaļska vārtiem. 14.minūtē Baltkrievija saņēma divus noraidījums 15 sekunžu laikā, un Latvijai "lielajā" vairākumā beidzot izdevās gūt vārtus, precīzi pēc Aleksandra Ņiživija piespēles metot Artūram Kuldam. Latvija trešdaļas beigas aizvadīja aktīvi, taču izlīdzināt rezultātu neizdevās.

Latvijas izlase trešajā periodā darīja visu, lai gūtu vārtus, bet ripa spītīgi "negāja" vārtos. Pēdējā minūtē Kaspars Daugaviņš raidīja ripu vārtos, izraisot milzīgas emocijas Latvijas līdzjutēju rindās, taču hokejistus un fanus ātri "pie vietas" nolika čehu tiesnesis Antonins Jeržabeks- viņš nesaprotamā kārtā neieskaitīja vārtus, argumentējot to, ka Gints Meija esot bijis vārtsarga laukumā. Atkārtojumā bija redzams, ka tā nebija. Latvijai pēc šī nesaprotamā lēmuma bija vēl iespēja raidīt ripu vārtos, bet Baltkrievijas vārtsargs spēja atvairīt. Latvijas izlasei ļoti sāpīgs zaudējums.

Šī nav pirmā reize, kad čehu soģi rupji kļūdās atbildīgās spēlēs ar Latvijas līdzdalību. 2005.gada pasaules čempionātā Latvija skaļi uzzināja vārdu Vladimirs Čindlers - šis čehu soģis ar ļoti izteiksmīgu uzvārdu tiesāja Latvijas un ASV izlašu maču, kurā amerikāņi uzvarēja ar 3:1. Toreiz Šindlers spēles laikā neieskaitīja divus Latvijas izlases gūtos vārtus, lai gan ripa pusotras minūtes laikā divas reizes acīmredzami šķērsoja vārtu līniju. Latvijas izlase abas reizes lūdza noskatīties video atkārtojumu, taču Čindlers šīs iespējas neizmantoja un savu lēmumu par neieskaitītajiem vārtiem nemainīja.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas-Baltkrievijas mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!