Foto: Reuters/Scanpix
2014.gada pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupas spēlē Somijas izlase ar rezultātu 4:3 (2:2, 2:0, 0:1) pārspēja Kazahstānas valstsvienību, saglabājot cerības iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Spēle iesākās ar Somijas izlases pārsvaru laukumā, kas astotajā minūtē palīdzēja iegūt vairākumu. To izdevās realizēt, kad, izmantojot kazaha vārtsarga apjukumu, ripu vārtos raidīja Oli Palola. Septiņas minūtes vēlāk Jevgeņijs Rimarevs ar precīzu metienu panāca neizšķirtu rezultātu, bet uzreiz pēc tam kazahiem bija vairākums, kas tika realizēts 13 sekunžu laikā. Fjodors Poliščuks pēc labas piespēles raidīja ripu vārtos no asa leņķa.

Trešdaļas pēdējā minūtē Jori Lehtera "dežūrēja" pie tukšā vārtu stūra, saņēma piespēli un atkal panāca neizšķirtu rezultātu. Otrajā trešdaļā Somija vairākumā atguva vadību. Pēc Oli Jokinena metiena ripa trāpīja pa Alekseja Ļitviņenko seju un ielidoja vārtos. Savukārt divas sekundes pirms perioda beigām Jarko Imonens panāca savai komandai divu vārtu pārsvaru.

Trešajā periodā cīņas gaita bija līdzīga, bet tad pusminūti pirms mača beigām Konstantīnam Romanovam izdevās panākt vienu vārtu deficītu Kazahstānas izlasei. Ar atlikušo pusminūti vairs nepietika, lai atņemtu kādu punktu Somijai.

Somijas hokejistiem tagad jāgaida, kā atlikušās spēles nospēlēs Latvijas un Baltkrievijas izlases, lai uzzinātu, vai izdosies iekļūt ceturtdaļfinālā.

$d_id=96; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!