Foto: Reuters/Scanpix
Somijas izlase, kas ar grūtībām iekļuva šāgada pasaules hokeja čempionātā, turnīru turpina iespaidīgi - pēc ceturtdaļfināla aizsūtot mājās par vienu no favorītēm uzskatīto Kanādas valstsvienību.

Ceturtdaļfināla spēle iesākās ar diviem noraidījumiem, bet kanādiešu savu pirmo vairākumu neizmantoja, toties somi gan - kad viņiem vairākumā bija atlikušas spēlēt 17 sekundes, Olli Palola ar spēcīgu, tālu metienu izvirza vadībā Somijas komandu.

Neskatoties uz sekojošiem trim noraidījumiem, somiem līdz pat pirmā perioda beigām izdevās noturēt pārsvaru, ko likvidēja Kails Turiss otrās trešdaļas sestajā minūtē. Otro periodu vadībā jau noslēdza kanādieši, kuriem otros vārtus guva Maiks Šīfele.

Kanādieši dominēja visas spēles garumā, arī trešajā trešdaļā, tomēr sīkstajiem somiem izdevās vispirms izlīdzināt rezultātu - Jūso Hietanens panāca 2:2, bet trīs minūtes pirms spēles pamatlaika beigām Īro Pakarinens izvirzīja vadībā Somiju. Kanādieši nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču somu komanda ar vārtsargu Peku Rinni priekšgalā noturēja šo uzvaru līdz beigu signālam.

Tādējādi Somijas izlase pusfinālā tiksies ar Čehiju, kas ceturtdaļfinālā pārspēja ASV izlasi, bet Kanāda jau piekto gadu pēc kārtas pasaules čempionātu atstās pirms pusfināla. Pērn ceturtdaļfinālā Kanāda zaudēja mājiniecei Zviedrijai, kas pusfinālā uzvarēja Somiju un pēc tam kļuva par pasaules čempioni.

$d_id=120; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!