Foto: RIA Novosti/Scanpix
Viena no pasaules hokeja čempionāta mājiniecēm Somijas izlase piektdien Helsinkos ar grūtībām izglābās no zaudējuma spēlē pret Vāciju, uzvarot pagarinājumā ar 4:3.

Saspringtā mačā somi trīs minūtes pirms pamatlaika beigām nonāca zaudētājos, bet spēja panākt izlīdzinājumu un pagarinājumā arī gūt uzvaras vārtus.


Pirmā perioda vidū Petri Kontiola izmantoja vairākumu un vārtu tuvumā raidīja ripu vārtos. Otrā perioda vidū Fēlikss Šucs teicami nospēlēja vārtu priekšā, nomānīja somu vārtu vīru Joni Ortio un panāca 1:1, taču perioda izskaņā Janne Pesonens izmantoja vairākumu un atjaunoja somiem pārsvaru.

Trešā perioda sākumā Kristians Erhofs vairākumā pēc uzvarēta iemetiena ar spēcīgu metienu no zilās līnijas izlīdzināja rezultātu, bet 3:05 minūtes pirms pamatlaika beigām Vācijas izlases debitants Torstens Ankerts ar tālmetienu pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja vāciešus. Mājiniekiem somiem tomēr izdevās izglābties no zaudējuma, pusotru minūti pirms pamatlaika beigām izcili nospēlēja Kontiola, kurš pie vārtiem gaisā uz nūjas uztvēra piespēli, pameta ripu sev uz priekšu gar vārtiem, apspēlēja vārtsargu un guva vārtus.

Mačā liktenīgs izrādījās viena no Vācijas izlases līdera Marcela Goca noraidījums pamatlaika izskaņā. Pagarinājumu somi iesāka vairākumā, izdarīja lielu spiedienu, bet vārtus guva dažas sekundes pēc Goca atgriešanās laukumā. Kreisajā malā pēc riņķošanas Sakari Salminens izdarīja metienu, kurš izrādījās precīzs.

Atgādinām, ka Helsinku grupas dienas pirmajā spēlē Slovākija ar 6:2 pieveica Franciju. Vēl šajā grupā ir Latvija, Krievija, ASV un Austrija.

$d_id=23; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!