Foto: AFP/Scanpix
2013.gada pasaules hokeja čempionātu ar zaudējumu iesākusi turnīra mājiniece Zviedrija, kas piektdien ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) piekāpās Šveices valstsvienībai.

Uzvarētājiem ar vārtu guvumiem izcēlās Matiass Bībers, Nino Nīderreiters un Raiens Gārdners, kamēr Zviedrijas labā precīzi meta Johans Fransons un Simons Hjalmarsons

Mača sākumā ar vētrainiem uzbrukumiem izcēlās zviedri, reizi trāpot pa vārtu stabiņu, tomēr šveiciešiem izdevās pārvarēt pretinieku sākuma ofensīvu un izveidot pāris labus pretuzbrukumus. Pēcāk vairākumā arī Šveice trāpīja pa vārtu stabiņu. Turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, bet Zviedrijas ātrajā uzbrukumā Joels Lundkvists otro reizi trāpīja pa Šveices vārtu konstrukciju. Lai arī iespējas gūt vārtus bija abām komandām, pirmais periods noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.


Otrais periods iesākās ar Šveices vārtu guvumu, kad Matiass Bībers apslidoja vārtus un izdarīja rezultatīvu metienu. Zviedrija uzreiz mēģināja atspēties, tomēr sešas minūtes vēlāk šveicietis Nino Nīderreiters, slidojot no laukuma sāna, apspēlēja pretinieku un precīzi meta starp vārtsarga kājsargiem, panākot 2:0 Šveices labā. Zviedrija īsu brīdi izskatījās apjukusi, bet tad metās uzbrukumā. 38.minūtē divus noraidījumus īsā laika brīdī saņēma šveicieši, un lielajā vairākumā Johans Fransons ar metienu no zilās līnijas panāca 1:2.

Pēdējā periodā Zviedrija visiem spēkiem centās atspēlēties, tomēr Šveices aizsardzība bija augstā līmenī. Mača izskaņā zviedri mainīja vārtsargu Jakobu Markstromu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr tas vēlamos augļus nedeva, un Raiens Gārdners no savas zonas raidīja ripu tukšos vārtos (3:1). Šveicieši pēdējā minūtē rupju kļūdījās, ļaujot Simonam Hjalmarsonam atjaunot vienu vārtu deficītu. Turnīra mājiniekiem atlika 22 sekundes, lai atspēlētos, un pavisam nedaudz pietrūka, lai izrautu pagarinājumu.

Abas komandas spēlē Stokholmas apakšgrupā. Vēl šajā grupā spēlē Kanāda, Dānija, Norvēģija, Slovēnija, Čehija un Baltkrievija.

$d_id=25; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Portāls "Delfi" piedāvā unikālu aplikāciju, kurā var sekot līdzi ne tikai rezultāta izmaiņām visās spēlēs, bet iegūt arī sīku jo sīku statistiku - par komandām un individuāli par katru spēlētāju. Šajā sadaļā meklē arī aktuālo turnīra tabulu, kas atjaunosies līdz ar katras spēles beigu signālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!