Foto: Shutterstock

Var jau tērēt savu grūti nopelnīto naudu, iegādājoties "Prada" somu par 5000 eiro, lai uzlabotu stilu. Bet tik prāvu naudas summu var arī ietaupīt un tāpat izskatīties glauni, radot "dārga" izskata iespaidu.

Galu galā tas, kā apģērbu valkā, ir daudz svarīgāk par cenu, lai izskatītos eleganti un moderni. Modes studente Āmena Ahmeda "Business insider" dalās trikos, kā padarīt vienkāršo glītāku:

Ielocīts krekls un josta kā aksesuārs

Garāks krekls, kas nav iebalzīts biksēs, var pēc skata šķist noplucis un apbružāts, pat ja izrādītos, ka tas ir labas kvalitātes audums. Lai no tā izvairītos, kreklu labāk likt biksēs un kopskatu padarīt interesantāku ar jostiņu. Josta līdzsvaros siluetu, apģērbs izskatīsies pārdomātāks.

Vienkārši aksesuāri

Lai gan mūsdienās tendence ir nēsāt ārkārtīgi daudz aksesuāru, neskaitāmu gredzenu, kaklarotu vai rokassprādžu nēsāšana vienlaikus var padarīt koptēlu mazliet lētāku un radīt haotisku tēlu. Tā vietā Ahmeda iesaka izvēlēties vienkāršas rotas, piemēram, vienu gredzenu un vienu vienīgu ķēdīti.

Platas bikses

Gaužām parasts balts krekls daudz labāk izskatīsies kopā ar platām, brīva piegriezuma biksēm, nevis šauriem džinsiem. Kopskats un siluets liksies pārdomātāks!

Monohroms apģērbs

Var likties garlaicīgi izveidot koptēlu tikai vienā krāsā, tomēr Ahmeda iesaka darīt tieši to. "Tas bieži vien liek tērpiem izskatīties labi sakombinētiem". Proti, tā vietā, lai gaišas bikses savienotu ar tumšu kreklu (vai otrādi), tumšo savieno ar tumšo – melnas bikses, melns krekls, melna jaka. Radīsies līdzsvars, kas izskatīsies eleganti. "Es pievienoju interesantas rotaslietas vai smieklīgas kurpes, ja patiešām vēlos tēlu paspilgtināt," teic modes eksperte.

Vienkāršs ietērps ar garu mēteli

"Garš mētelis – neatkarīgi no cenas vai krāsas – uzreiz liek maniem tērpiem izskatīties dārgākiem. Tāpēc pufīgas jakas vietā labāk izvēlos mēteli, kas sniedzas pāri jostasvietai," ieteic Ahmada. Vēl viņa iesaka parotaļāties ar audumiem tā, lai tie variē un kontrastē. Piemēram, ja mētelis ir no ādas, apakšā var pavilkt vilnas džemperi. Vai arī, ja velc vilnas mēteli, apakšā var pavilkt zīdainu blūzi.

Soma ar šallīti

Pat ja soma ir visai lēta, dārgāk tā izskatīsies, ja to papildinās zīdains lakatiņš vai šallīte. Tas piešķirs krāsas un odziņu – soma izskatīsies interesantāk. Tā var būt gan raiba un rakstaina, gan vienkrāsaina un gauži parasta. Šādas smalkas šallītes itin viegli var nomedīt arī lietoto apģērbu veikalos par simbolisku samaksu.

Glaunas kurpes un jancīgas zeķes

Ja apģērbs ir vienkāršs un pat mazliet garlaicīgs, to vienmēr var paspilgtināt ar interesantiem apaviem. Ja nav laika vēlmes vai spēka domāt, kā lai kopptēlu padara krāšņāku, lūk, tieši apavi ir atbilde! "Kad man nav vēlmes glauni ģērbties, apavi acumirklī piešķir greznu pieskārienu ikdienas tērpam," teic eksperte. Neierasta krāsa, zole, ornamenti vai detaļas palīdzēs atšķaidīt ierasto. Bet vēl vienkāršāk – zeķes. Mūsdienās atrodamas zeķes ar smieklīgām apdrukām, interesantām krāsām, ornomentiem, dzīvnieciņiem un ko tik vēl ne!

Pareizā apakšveļa arī maina kopskatu

Valkājot gaišu un plānu kreklu ar tumšu apakšveļu,tas var izskatīties lēts vai nekvalitatīvs. Tā vietā labāk izvēlēties ādas krāsas vai bezšuvju krūšturus, apakškreklus un apakšveļu – nespīdēs cauri un nebūs pamanāmi. Protams, reizēm mežģīņota apakšveļa, kas viegli un koķeti spīd cauri, piemēram, blūzei, arī var izskatīties eleganti, tomēr tādos gadījumos jāatrod pareizā blūze vai jāsakombinē ar žaketi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!