Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Hokeja klubs "Rīga" trešdien Pasaules kausa izcīņas turnīra otrajā spēlē ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionvienību "Krasnaja Armija".

Mačs iesākās, abām komandām spēlējot ļoti augstā tempā, ar daudziem metieniem pa vārtiem, bet tos visus atvairīja gan HK "Rīga" vārtsargs Kristers Gudļevskis, gan "Krasnaja Armija" vārtsargs Kirils Braškins.

Otrās trešdaļas sākumā pēc pretinieka uzbrukuma uz laukuma guļam palika Miks Indrašis, kurš uz komandas soliņu tika ar ārsta un partneru palīdzību, bet, neskatoties uz to, ka Latvijas hokejistam bija pārsista lūpa, tiesneši "Krasnaja Armija" spēlētājam Mihailam Naumenkovam piesprieda tikai divas soda minūtes. Taču Indrašis perioda beigās "atriebās" pretiniekiem par šo nepatīkamo un strīdīgo incidentu, gūstot pirmos vārtus.


Arī trešajā periodā turpinājās brīžiem strīdīga, neviennozīmīga tiesāšana, kas izsauca HK "Rīga" trenerim Leonīda Tambijeva nosodošu reakciju, taču rīdziniekiem izdevās ne tikai nosargāt sev labvēlīgo rezultātu, bet arī spēles nogalē, esot vairākumā, gūt vēl vienus vārtus. Izmantjot pretinieku spēlētāja kļūdu, Roberts Bukarts panāca 2:0.

Pēdējā minūtē tam pašam Bukartam bija iespēja gūt vēl vienus vārtus, jo rīdzinieki turpināja spēlēt skaitliskajā vairākumā - noraidījumu otro vārtu gūšanas brīdī nopelnīja Igors Ožiganovs, taču ripa atsitās pret vārtu stabiņu.

Tagad abām komandām ir pa vienai uzvarai un pa vienam zaudējumam, un iekļūšana turnīra finālā būs atkarīga no trešā mača - rīdziniekiem ar "Tartu vilkiem", kuru zaudējuši abās spēlēs, bet "Krasnaja Armija" - ar EJHL izlasi, kura šai turnīrā pagaidām spēlē bez zaudējumiem.

Kā ziņots, pirmajā turnīra spēlē HK "Rīga" ar 2:4 piekāpās EKHL izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!