Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien pēcpusdienā uz jaunās sezonas pirmajām spēlēm devās bez viena no vadošajiem uzbrucējiem Aleksandra Ņiživija, informē klubs.

KHL jauno sezonu "Dinamo" uzsāks otrdien ar spēli viesos pret Kazaņas "Ak Bars", kura rindās spēlē Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Izbraukumā devušies 25 hokejisti – divi vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Muguras savainojuma dēļ Rīgā palika Ņiživijs, kurš komandai iespējams varētu palīdzēt pirmajās mājas spēlēs. Kopā ar komandu devies arī rokas pirksta savainojumu guvušais uzbrucējs Jānis Sprukts, un atkarībā no hokejista pašsajūtas treneri pieņems lēmumu, kad viņš varētu spēlēt. Nelieli savainojumi ir arī vairākiem citiem spēlētājiem, taču viņi visi kopā ar komandu dosies pirmajā izbraukumā.

Pēc Kazaņas komanda viesos tiksies ar Mitišču "Atlant", bet tad atgriezīsies Rīgā, un 19.septembrī pirmajā mājas spēlē tiksies ar sava bijušā galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA.

Jaroslavļas "Lokomotiv" traģēdijas dēļ KHL jaunās sezonas starts tika pārcelts no 7. septembra uz 12. septembri. Līdz ar to tika atceltas arī 7., 8., 9., 10. un 11. septembrī paredzētās KHL regulārā čempionāta spēles. Saskaņā ar KHL kalendāru Rīgas "Dinamo" 9. septembrī Ufā bija jātiekas ar "Salavat Julajev", bet 11. septembrī Ņižņekamskā –nar "Ņeftehimik", taču šīs spēles tiks izspēlētas sezonas gaitā.

Atgādinām, ka pagājušajā trešdienā Jaroslavļā aviokatastrofā gāja bojā visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda "Lokomotiv", izdzēšot daudzu slavenu hokejistu dzīvības. Lidmašīnā bija un bojā gāja arī viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokeja aizsargiem Kārlis Skrastiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!