Foto: F64
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā spēlē nospēlēja labi, taču mača likteni izšķīra viena kļūda, pēc sestdien piedzīvotā zaudējuma pret Čehijas valstsvienību atzina Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Kā ziņots, aizvadītajā D apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Latvija zaudēja Čehijai ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:1, 0:2).


"Noskaņojāmies šim mačam labi. Zinot, ka čehi ir pasaules čempioni, uzskatu, ka nospēlējām labi," pēc spēles izteicās Znaroks. "Diemžēl viena kļūda [trešie zaudētie vārti] izšķīra spēles likteni. Ielaidām ripu savos vārtos pretuzbrukumā un arī pirmie divi čehu vārti bija tādi "greizie". Spēle patika un pret puišiem nekādu pretenziju nav. Protams, rezultāts nav tāds, kā gribētos. Arī debitanti nospēlēja labi."

Znaroks piebilda, ka uz nākamo spēli Latvijas izlases sastāvā nav plānotas nekādas izmaiņas.

"Spēlējām kā otrais numurs, jo būtu neprāts pret tādu komandu kā Čehija spēlēt kā pirmajam numuram," izteicās Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš aizvadītajā mačā guva vienus vārtus. "Vārtu gūšanas momentus principā izveidojām vienādi. Kopumā varētu teikt, ka spēle bija līdzīga, tomēr noslēguma fāzē čehi bija drusku meistarīgāki, bet mums pietrūka momentu realizācija."

"Mēs turpinām ticēt viens otram, jo kopā esam kopā guvuši lielas uzvaras, un kāpēc lai to neatkārtotu? Esam uz pareizā ceļa un tagad tikai jāiet uz priekšu," piebilda Dārziņš.

Dārziņš izteicās, ka viņam izdevās redzēt pirmo trešdaļu no otras D apakšgrupas pirmās kārtas spēles, kurā Somija ar 2:1 pieveica Dāniju. "Nezinu, kā mūsu nākamie pretinieki spēlēs nākamajā spēlē, bet, kas attiecas uz mums, tad varu garantēt, ka katrā mačā izliksimies par visiem 100 procentiem."

Savukārt Čehijas izlase galvenais treneris Aloizs Hadamčiks atzina, ka spēle bija ļoti kvalitatīva.

"Prieks, ka izdevās uzvarēt. It kā sākām maču ļoti labi un bija daudz metienu pa pretinieku vārtiem, taču kļūdījāmies nomaiņā un nonācām iedzinējos ar 0:1. Pēc tam spēle izlīdzinājās. Diemžēl palikām ar pieciem aizsargiem, bet komanda noticēja saviem spēkiem un izcīnīja grūtu uzvaru," pastāstīja Hadamčiks.

"Jāuzteic arī vārtsargs Ondrejs Pavelecs, kas aizvadīja labu maču. Viņam šis ir pirmais čempionāts kā izlases pirmajam vārtsargam," atzina Čehijas valstsvienības galvenais treneris.

Pirmajā trešdaļā Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda pie laukuma apmales izdarīja spēka paņēmienu pret Radeku Martineku - čehu aizsargs uzreiz saļima un no laukuma tika nonests uz nestuvēm.

"Pēdējās ziņas no slimnīcas ir tādas, ka Martineks reaģē un kustas, taču viņam ir satricinājums un liela hematoma uz galvas. Uzskatu, ka bija pārkāpums," minēto epizodi raksturoja Hadamčiks.

Tikmēr Znaroks nepiekrita kolēģim, atzīstot, ka Kulda izdarīja tīru spēka paņēmienu un pārkāpuma nebija.

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) jau oficiāli paziņojusi, ka notiek Kuldas spēka paņēmiena izmeklēšana un rezultāts tiks paziņots svētdien.

Nākamajos D apakšgrupas mačos Latvijas izlase pirmdien tiksies ar Somiju, bet trešdien spēkosies ar Dāniju.

Pasaules čempionāta otrajā posmā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies A un D apakšgrupas trīs labākās komandas, kas izveidos E grupu. Pēc tam četras labākās šīs grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

A apakšgrupā spēlē Krievijas, Slovākijas, Vācijas un Slovēnijas valstsvienības.

Savukārt katras apakšgrupas vājākās komandas turpinās cīņu par palikšanu augstākajā divīzijā. Divas vājākās komandas nākamajā sezonā izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības.

Uz pasaules čempionāta otro posmu komandas līdzi ņems savstarpējo spēļu rezultātus apakšgrupu turnīra pirmajā posmā.

Kā ziņots, A apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs piektdien Vācijas izlase ar 2:0 negaidīti pieveica Krievijas valstsvienību, bet čempionāta saimniece Slovākija ar rezultātu 3:1 pieveica Slovēnijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!