Foto: Reuters/Scanpix
Pēc svētdien piedzīvotās avārijas pasaules motošosejas čempionāta priekšpēdējā, 17.posma, - Malaizijas "Grand Prix" - sacensībās prestižajā "MotoGP" klasē miris "Honda Gresini" vienības itāliešu braucējs Marko Simončelli, apstiprinājuši organizatori.

Sacensības ar sarkanajiem karogiem tika apturētas tikai četras minūtes pēc to sākuma, kad kritienu vienā no pagriezieniem otrajā aplī piedzīvoja Simončelli, kurš pirmo apli pabeidza ceturtajā vietā. Viņam virsū uztriecās amerikāņu motobraucējs Kolins Edvardss no "Monster Yamaha Tech 3" komandas un septiņkārtējais pasaules čempions šajā klasē Valentīno Rosi no Itālijas ("Ducati Marlboro").

Sadursmes rezultātā Simončelli pazaudēja savu ķiveri, bet pēc sadursmes palika nekustīgi guļot.

Sacensības tika atceltas, jo šādos apstākļos organizatori nevēlējās veikt atkārtotu startu.

Pēc tam ārsti par Simončelli dzīvību cīnījās apmēram stundu, tomēr nespēja viņam palīdzēt.

Edvardss un Rosi pašu spēkiem bija spējīgi nokļūt komandu apkalpes zonā.
Simočelli, kurš bija sasniedzis 24 gadu vecumu, 2008.gadā kļuva par pasaules čempionu 250 kubikcentimetru klasē, "MotoGP" sacensībās iesaistoties tikai pagājušajā sezonā.

Visi svētdien Itālijā notiekošie sporta pasākumi tiks ievadīti ar klusuma brīdi, godinot bojāgājušo sportistu.

Pēdējās nedēļās šis ir jau trešais atgadījums, kas rosina diskusijas par drošību autosportā. Vispirms "MotoGP" iepriekšējā posma sacīkstēs Austrālijā pēc kritiena iesildīšanās sacensību laikā nopietnu rokas traumu guva pagājušā gada pasaules čempions spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības, kuram tika norauta daļa kreisās rokas zeltneša, bet vēlāk "IndyCar" sacensībās bojā gāja divkārtējais slaveno Indianapolisas 500 jūdžu sacīkšu uzvarētājs Dens Veldons.

Pasaules čempiona titulu sev jau ir nodrošinājis austrālietis Keisijs Stouners ("Repsol Honda").

Kopvērtējumā pēc 16 posmiem līderpozīcijā ar 325 punktiem atrodas Stouners, bet viņam ar 260 punktiem seko pagājušā gada čempions "MotoGP" klasē spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības, kurš Malaizijas sacensībās nepiedalās. Tikmēr trešo pozīciju ar 212 punktiem ieņem Andrea Dovicioso no Itālijas, bet viņam četrus punktus zaudē spāņu braucējs Danijs Pedrosa (abi - "Repsol Honda").

Simončelli kopvērtējumā atradās sestajā vietā.

Kā ziņots, šīs sezonas pēdējais "MotoGP" posms risināsies 6.novembrī Valensijā, Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!