Foto: Publicitātes foto
Rallists Sebastjens Lēbs ("Citroen") šonedēļ var kļūt par vienīgo astoņkārtējo pasaules čempionu autosportā, apsteidzot leģendāro F-1 pilotu Mihaelu Šūmaheru, kurš šo titulu ieguvis septiņas reizes.

Jau ziņojām, ka piektdien pasaules rallija čempionāta (WRC) pēdējā posmā, Velsas rallijā, neveiksmīgi avarēja soms Miko Hirvonens ("Ford"), ar kuru Lēbs cīnījās par titulu, un vakarpusē kļuva zināms, ka Hirvonens sacensībās neatgriezīsies. Līdz ar to neatkarīgi no Velsas rallijā iegūtās vietas Lēbs jau ir nodrošinājis sev titulu, jo kopvērtējumā vēl pirms šīm sacensībām viņš apsteidza Hirvonenu par astoņiem punktiem.


Pēc Velsas rallija otrās sacensību dienas, kurā sportisti veica astoņus ātrumposmus, Sebastjens Lēbs saglabā pirmo vietu, 1,1 sekundi no viņa atpaliek Hirvonena komandas biedrs Jari-Mati Latvala ("Ford"), bet trešais ir norvēģis Mads Ostbergs, kurš līderim zaudē vairāk kā minūti.

Lēba komandas biedrs Sebastjens Ožjērs, kurš teorētiski varēja pacīnīties par titulu, no sacensībām izstājās jau ceturtdien.

Velsas rallijā vēl jāveic 12 ātrumposmi - seši sestdien un seši svētdien, un tikai pēc rallija noslēguma un rezultātu oficiālas apstiprināšanas Sebastjens Lēbs ar stūrmani Danielu Elenu tiks atzīti par oficiāliem šāgada pasaules čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!