Foto: AP/Scanpix
Turcijas Basketbola federācija trešdien atcēla vienas no labākajām sieviešu basketbolistēm ASV valstsvienības līderei Diānas Taurasi pagaidu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad dopinga laboratorija pēkšņi atsauca paziņojumu par to, ka Taurasi organismā konstatētas sniegumu uzlabojošas aizliegtās vielas.

Iepriekš tika ziņots, ka Taurasi organismā decembrī konstatēta viegli stimulējošā viela modafinils, kurš var tikt izmantots, lai cīnītos ar bezmiegu un citām ar miegu saistītām problēmām. Viņai pozitīva bija gan A, gan B prove.

Tagad Taurasi dota atļauja atgriezties Turcijas kluba Stambulas "Fenerbahce" sastāvā.

Taurasi palīdzējusi ASV sieviešu basketbola izlasei divas reizes triumfēt olimpiskajās spēlēs, bet oktobra sākumā viņa palīdzēja uzvarēt arī pasaules čempionātā, turklāt tika iekļauta sacensību simboliskajā izlasē.

Pagājušajā vasarā viņa, pārstāvot Fīniksas "Mercury" vienību, ceturto gadu pēc kārtas kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat iepriekšējās četrās Eiropas sezonās Taurasi četras reizes palīdzēja FIBA Eirolīgas turnīrā triumfēt Maskavas apgabala "Sparta&K" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!